TONK-regeling verlengd en uitgebreid

De bijdrage voor huishoudens in financiële nood wordt verhoogd naar € 4.500,- Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Ook is de TONK uitgebreid. TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

Door de maatregelen tegen corona hebben veel mensen minder inkomen. Dat kan gaan om ondernemers/zzp’ers, maar ook om werknemers die minder uren kunnen werken. Zij hebben daardoor misschien moeite om hun woonlasten te betalen. Dat gaat om huur, hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven.

De nieuwe regels van de TONK

Nog niet zoveel inwoners hebben de TONK aangevraagd. Terwijl we weten dat veel mensen door de coronamaatregelen geldzorgen hebben. Om deze mensen te helpen, is besloten de regels uit te breiden.

  • De vernieuwde TONK is een tijdelijke uitkering van negen maanden. Eerder gold de regeling voor zes maanden.
  • De bijdrage was eerst in totaal € 1.500,- . De gemeente Krimpenerwaard heeft dit bedrag nu verhoogd naar € 4.500,-. U krijgt dit bedrag in één keer.
  • Volgens de nieuwe regels tellen de kosten voor gas, water en elektriciteit mee als woonlasten waar u een vergoeding voor kunt krijgen.

Eerdere aanvragen worden opnieuw beoordeeld

Wie eerder dit jaar de TONK al heeft aangevraagd, hoeft zelf geen actie te ondernemen. De gemeente gaat alle aanvragen opnieuw beoordelen met de nieuwe regels. Heeft u nu recht op een hogere vergoeding? Dan krijgt u vanzelf bericht.

 U kunt de TONK aanvragen tot 1 november via www.krimpenerwaard.nl/tonk

De TONK is aan te vragen voor de maanden januari tot en met september 2021, dus met terugwerkende kracht. U kunt de TONK tot 1 november 2021 aanvragen via www.krimpenerwaard.nl/tonk. Het formulier is ook telefonisch op te vragen via telefoonnummer 14 0182.

WelZijn Krimpenerwaard biedt hulp bij de aanvraag van de regeling

Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag, kunnen terecht bij WelZijn Krimpenerwaard. Zij kunnen hiervoor bellen naar 085 – 066 23 70. Inwoners die twijfelen of ze gebruik kunnen maken van deze regeling, kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0182 of kijken op www.krimpenerwaard.nl/tonk.

Deze regeling wordt van harte ondersteund door Pro Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.