Politie te laat bij spoedmeldingen
In het onlangs verschenen artikel in het Algemeen Dagblad staat dat de politie in een kwart van de gevallen te laat bij spoedmeldingen in de gemeente Krimpenerwaard aanwezig was. Volgens de landelijke norm moet de politie bij spoed in 90% van de gevallen binnen 15 minuten aanwezig zijn. Het landelijke gemiddelde ligt op 85%. Veiligheid/handhaving heeft bij Pro Krimpenerwaard een hoge prioriteit. Dit is voor ons aanleiding om de volgende vragen te stellen aan het college.
- Is de informatie in het Algemeen Dagblad over de aanrijtijden van de politie bij spoedmeldingen juist?
- Wat zijn de (mogelijke) gevolgen volgens het College als het bericht uit het AD juist is en onze politie 25% de spoed aanrijdtijden niet haalt. Vindt het College deze praktijk/dit risico aanvaardbaar?
- Van het college hebben wij het Kernrapport Veiligheidsmonitor 2013-2017 ontvangen. Over de aanrijtijden staat niets opgenomen. Waarom maakt deze informatie daar geen onderdeel van uit?
- Blijkens aanvullende informatie van de burgemeester, hoofd van de politie, heeft hij op vragen van Pro Krimpenerwaard geantwoord dat pas over enkele jaren de politieformatie wordt uitgebreid en niet op korte termijn, zoals hij eerder suggereerde. Op welke wijze gaat de burgemeester dit ernstige probleem serieus aanpakken?
- Pro Krimpenerwaard heeft al geruime tijd en bij herhaling gepleit voor extra boa’s. Dat verlicht de werkdruk van de politie tot het moment van de uitbreiding van de politieformatie en draagt ook bij tot het oplossen van dit ernstige knelpunt. De burgemeester heeft bij herhaling gezegd dat dit zijn aandacht heeft, maar er gebeurt niets. Wanneer komt het college met een concrete uitwerking van de uitbreiding van de boa-formatie?
- Wordt bij de uitbreiding ook betrokken de handhaving van de regels in het buitengebied/dierenwelzijn?
Geef een reactie