Een zwarte dag voor de gemeente Krimpenerwaard

De stemming over het raadsbesluit is 16 voor en 15 tegen. Voor zijn de partijen: VVD-VGBK-CU en Lokaal op1. Pro Krimpenerwaard citeert een van de vele reacties die wij naar aanleiding van het debat over de MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) hebben ontvangen. “Voor een vage toezegging over een contingent woningen die niet in Krimpen a/d Lek worden gebouwd je eigen kiezers in Krimpen zo laten zakken is onbegrijpelijk! De slag verloren maar nog niet de oorlog”. Pro Krimpenerwaard heeft zijn rug recht gehouden en ons verkiezingsprogramma gevolgd. Vele partijen kunnen het verkiezingsprogramma in de versnipperaar gooien. Het is zoals de VGBK antwoordt op de vragen van Pro Krimpenerwaard. “Wij zijn dynamisch, zelfs al na 6 maanden kunnen we het roer omgooien, jammer voor het verkiezingsprogramma.”
In drie weken tijd, na overvallen te zijn door het voorstel van het college om in te stemmen met een brug bij Krimpen a/d Lek naar Ridderkerk en als tegenprestatie toezeggen 10.000 woningen te bouwen tussen Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel  en een snelweg door het Loetbos via Ouderkerk naar de A20, moet de raad nu een principebesluit nemen voor verder onderzoek. Niets staat hierover in de verkiezingsprogramma’s, geen item tijdens de verkiezingen, geen onderdeel van de woonvisie, geen gesprek met de bewoners, niet wachten op de strategische visie die in opdracht van de raad wordt uitgewerkt; dus geen zorgvuldig proces.
De politieke partijen hebben voor dit zo ingrijpende voorstel geen mandaat van de kiezer. Met dank aan de overgelopen D66-er Peter Gabeler, nu actief voor Lokaal op 1, heeft het college de vrije hand gekregen om te lobbyen voor deze ingrijpende plannen zonder inzicht in de verwoestende uitwerking die dat heeft voor de gemeente Krimpenerwaard en haar inwoners.

De toezegging dat voor de bouw van 10.000 woningen meerdere locaties worden onderzocht binnen de gemeentegrenzen is alleen bedoeld om een “labiel” lid van Lokaal op 1 binnen te harken. Dat is gelukt. Pro Krimpenerwaard is er van overtuigd dat er geen andere locatie is voor zoveel woningen. Dat er bij de uitvoering nagenoeg geen spreiding kan en zal plaatsvinden. Dat alle woningen tegen de eis van Lokaal op 1 tussen Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel komen.

Als dit doorgaat wordt het Groene Hart met zijn natuur en rust wreed verstoort. Met dank aan het raadslid Peter Gabeler van Lokaal op 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.