Inspreken over het concept nieuwe omgevingsbeleid van de provincie

Pro Krimpenerwaard heeft van zijn inspreekrecht gebruik gemaakt om over het concept nieuwe omgevingsbeleid van de provincie in te spreken. De insprekers namens Pro Krimpenerwaard zijn Tim Oskam uit Haastrecht, Raymond Ernst uit Gouderak en Ad Struijs, de fractievoorzitter.

Wij hebben ons met name gericht op het binnenstedelijk bouwen, geen uitbreiding van industrieterreinen en de 8,5 ha’s die aan het NatuurNetwerkNederland (NNN) zijn onttrokken bij Haastrecht en Gouderak. Het college zet, op grond van misleidende informatie, in om in het buitengebied te bouwen.

Een citaat van een inspreker:

“Laat u als provincie niet misleiden door de gemeente Krimpenerwaard zoals ook bij andere zaken momenteel gebeurt. Ik heb als burger grote zorgen naar handelswijze, al dan niet ondeskundig of bewust van de Gemeente Krimpenerwaard, in de keuzes die zonder goede motivatie of onderzoek maar worden genomen en om telkens te kiezen voor buitenplans te bouwen en te veel te hoge ambities.”

Wij hebben de provincie dringend gevraagd nog eens goed naar de onderbouwing te kijken. Wij hebben de indruk dat de Statenleden onze inbreng goed hebben begrepen.

Hierna volgende de inspreekteksten.

inspreektekst hoorzitting

Inspreektekst voor de hoorzitting herziening omgevingsbeleid 08122021

Tim Oskam inspreektekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.