Dossieroverleg Betaalbaar Wonen

Op dinsdag 13 april vindt in beslotenheid het dossieroverleg plaats over “Betaalbaar Wonen”. Wethouder de Wit (VGBK) wil van de politieke partijen weten hoe over bepaalde zaken wordt gedacht. De raads- en commissieleden kunnen meedenken en suggesties doen. Het is toch wel zeer bijzonder dat in deze tijd van participatie (de bestuurders hebben hun mond vol hierover, maar nu even niet) wederom eerst in beslotenheid over de volgende zaken wordt gesproken:de bouwproductie, de startersleningen, het flexwonen etc. De stukken van dat overleg treft u hierbij aan.Presentatie Dossieroverleg betaalbaar wonen 130421

Pro Krimpenerwaard mist de discussie over mogelijke bouwlocaties op termijn; inzicht hoeveel mensen van buiten de gemeente een beroep doen op onze sociale huur- en koopwoningen; de huisvesting van de statushouders; de aanpak van de woningmarkt op drift etc. Waarom is de woonvisie niet bijgevoegd? Blijkens onderzoek is het aantal grote dure woningen (1 miljoen euro en meer) met 70% toegenomen. Alleen al de laatste maanden heeft de raad besluiten genomen over grote villa’s van 1000 m3. Natuurlijk is Pro Krimpenerwaard kritisch op die ontwikkeling. Onze vragen of er meer betaalbare woningen op dergelijke locaties kunnen worden gebouwd worden door de wethouder weggewimpeld.

Pro Krimpenerwaard vraagt u om ons suggesties te doen voor dat overleg. Wij willen u vanaf het begin betrekken bij het onderwerp “Betaalbaar Wonen”.  Wij nemen u wel serieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.