Algemene financieel beschouwingen Pro Krimpenerwaard

Fractievoorzitter Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard presenteert, in de raadzaal van de gemeente Alpen a/d Rijn, de visie van de partij over de financiële huishouding .

Voor het houden van raadsvergaderingen wordt, wegens de Corona voorschriften, noodgedwongen vergaderd in de gemeente Alphen a/d Rijn. Hopelijk is dit van korte duur en kunnen we snel op een locatie binnen de gemeente vergaderen.

In de raadsvergadering van 16 september is in de raadzaal van de gemeente Alphen aan den Rijn de Kadernota besproken die de grondlegger wordt voor de opstelling van de meerjarenbegroting 2021 t/m 2024. De gemeente heeft voorafgaande daaraan bericht van de provincie (controleur van de gemeentelijke financiële huishouding) ontvangen dat de forse overschrijdingskosten Sociaal Domein (WMO en Jeugdzorg) niet via de algemene reserve mogen worden gedekt. Dat was wel het voorstel van het college aan de raad. Dat betekent dat extra kosten van 2,4 miljoen binnen de begroting moeten worden gedekt. Dus extra bezuinigingen. Als de gemeente dat toch doet dan komt de gemeente onder preventief toezicht te staan. Daarmee worden we artikel 12 gemeente en zullen de lasten voor de inwoners fors stijgen. De raad werd met dit bericht overvallen. De CU vond het nodig hierover een motie in te dienen met de oproep om ons aan de regels te houden. Zowel Pro Krimpenerwaard als de SGP stemden tegen.  Deze motie is volstrekt overbodig, omdat we ons altijd aan de regels moeten houden.

Ter informatie treft u onze algemene beschouwingen aan. PK-Kadernota-alg. besch. 16092020

Uw reactie is altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.