MooiMekkerland gaat weer in de fout!

Op 18 juli 2020 heeft Pro Krimpenerwaard het college wederom vragen gesteld over het in strijd handelen met de wet door het geitenbedrijf MooiMekkerland. Het bedrijf zou kort voor de zitting in Den Haag, over o.a. het houden van 1700 illegale geiten, werkzaamheden en uitbreidingen aan de illegaal aanwezige sleufsilo’s hebben uitgevoerd, welke buiten het bouwvlak zijn geplaatst. Pro Krimpenerwaard kan zich niet indenken dat dit bedrijf kort voor de behandeling van zijn rechtszaak wederom illegaal handelt. De uitspraak vindt volgens planning op 4 september 2020 plaats. Zoals u weet is de gemeente naar de rechter gestapt om het besluit van de provincie aan te vechten die wegens gezondheidsredenen voor inwoners binnen een straal van 1500 meter geen uitbreiding van geiten toestaat. Het college heeft daar lak aan en vindt dat de gezondheid van de inwoners ondergeschikt is aan het bedrijfsbelang. Ongehoord vindt Pro Krimpenerwaard, die de inwoners in deze zaak steunt. Dit bedrijf gaat herhaaldelijk en met voorbedachte raden  in de fout met uiteenlopende illegale activiteiten in en om het bedrijf. Het is dan ook onbegrijpelijk dat het college, gesteund door de meerderheid van de raad, op kosten van de inwoners dit bedrijf blijft steunen. Dit bedrijf wordt door het CDA zelfs bestempeld als mooi bedrijf.

Pro Krimpenerwaard heeft de brief opgevraagd die door het college aan MooiMekkerland in deze zaak is gestuurd. Daaruit blijkt dat het college, onder grote druk van Pro Krimpenerwaard en inwoners, voornemens is nu eindelijk handhavend op te treden tegen dit bedrijf. In hoeverre dat serieus is moet nog blijken. Bijgesloten wordt die brief ter informatie bijgevoegd.

Pro Krimpenerwaard wacht met de inwoners met spanning op de uitspraak van de rechter. Wordt recht gedaan aan de volksgezondheid?

SV20-063 Bijlage, brief aan MooiMekkerland GEANONIMISEERD

1 reactie op “MooiMekkerland gaat weer in de fout!

 1. Hieruit blijkt dat het College: de volksgezondheid minacht!
  gemeenschapsgeld misbruikt!
  lak heeft aan wettelijke regelgeving!
  om onduidelijke redenen voor zichzelf bezig is!
  Conclusie: Opstappen met die incompetente club!
  Zoek de publiciteit met dit drama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.