Bouwlocatie AZS in Schoonhoven

Gemiva-gebouw impressiefoto AZS-terrein

In het dossieroverleg Woonambities Krimpenerwaard heeft het college op 25 januari 2023 de raad geïnformeerd over de voortgang van de diverse huidige woningbouwprojecten.

De gemeente heeft een ambitie om minimaal 3.000 woningen te realiseren in de periode 2015-2030. Er zijn tot op heden 600 woningen bijgekomen. Zoveel vaart maakt het college niet. Veel grote bouwplannen zijn ons al regelmatig gepresenteerd maar die komen voorlopig niet tot uitvoering. Trouwens, de sociale woningbouw is al helemaal niet aan de orde.

Het college deelde tijdens die bijeenkomst mee dat de locatie AZS in 2024 wordt opgeleverd. Daarover heb ik tijdens die bijeenkomst mijn twijfel  uitgesproken. De bouw was nog niet gestart en de woningbouw start voorlopig niet. De CU merkte op dat zij signalen hadden opgevangen dat Gemiva zich had teruggetrokken. Wethouder Boere zou deze vragen met spoed beantwoorden. Niets meer vernomen. Ook niet na herhaalde vragen hierover op 7 februari.

Zoals bekend heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan AZS op 24 september 2019 vastgesteld. Op basis hiervan wordt de bouw mogelijk gemaakt van 15 grondgebonden woningen en een zorgvoorziening voor Gemiva met 37 onzelfstandige woonruimten en een activiteitencentrum (dagbesteding). Voortdurend is sprake van uitstel en steeds weer met andere argumenten. Wij hebben hierover vele raadsvragen gesteld.

Wij hebben nu enige helderheid ontvangen van Gemiva. Bijgaand de link naar de de brief van Gemiva waarin wordt aangegeven dat Gemiva gaat bouwen. De woningen worden voorlopig nog niet gebouwd. Dat is een tegenvaller voor de inwoners die al jaren op de lijst staan om op die locatie een woning te kopen.

Scan 21  Scan 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.