De visie van Pro Krimpenerwaard voor de begrotingsvergadering

In de begrotingsraadsvergadering van 8 november 2022 zal Pro Krimpenerwaard de bijgesloten visie inbrengen. Daarnaast dienen wij 3 moties in en 7 amendementen in.

Enkele punten

Pro Krimpenerwaard neemt het bouwen van betaalbare woningen voor alle kernen serieus en samen met de oppositiepartijen hebben wij een plan gepresenteerd dat hopelijk samen met de coalitie wordt uitgevoerd. Op 21 december 2021 heeft PK een motie ingediend waarin het college werd opgeroepen een overzicht te verstrekken van het aantal mogelijke bouwlocaties binnen de zogenaamde “rode contouren”; inzicht te geven in de verouderde bedrijventerreinen die voor woningbouw geschikt gemaakt kunnen worden en een raming van het aantal woningen dat daar gebouwd kan worden. De hele raad stemde tegen, gesteund door het college. Nu ligt er een min of meer gelijkluidend voorstel. Gelukkig is de raad, maar ook het college, tot inkeer gekomen. Maar we zijn wel 1½ jaar verder.

Dan de Stikstofuitstoot. Dat is slecht voor de natuur en gezondheid schrijft zelfs het college. Waarom heeft de meerderheid van de raad een brief aan het college/rijk geschreven dat de uitvoering wel een onsje minder mag? Onbegrijpelijk, en blijkbaar de ernst van het probleem niet begrepen. Het college gaat nu de uitstoot verminderen en de natuur versterken met de boeren maar zonder de natuurverenigingen. De motie van PK , overgenomen door het college, om ook serieus samen te werken met natuurorganisaties is niet terug te vinden in de toelichting op de begroting. Zonder de natuurverenigingen zal van de reductieplannen niets terecht komen.

PK maakt zich grote zorgen over de plannen van het college om te bezuinigingen op de zorgvraag voor Jeugdzorg en WMO. In deze begroting worden verkeerde keuzes gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in steen, zoals een nieuw gemeentehuis, in een tijd van fors oplopende kosten, i.p.v. te kiezen voor het welzijn van de inwoners.

begrotingsverhaal-08112022-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.