Update opzeggen Gascontract met Gazprom

Schoonhoven

Nadat Pro Krimpenerwaard evenals de CU raadsvragen heeft gesteld over het in 2020 gesloten gascontract met Gazprom hebben wij nog geen antwoord van het college gekregen.

Wel is duidelijk geworden dat voor de raadsvergadering van 8 maart de raad schriftelijk volledig zal worden geïnformeerd over deze gesloten deal, de mogelijkheid van beeindiging van het contract en de inhoud van het contract. Zoals u weet heeft Pro Krimpenerwaard een conceptmotie opgesteld en de politieke partijen gevraagd die mede in te dienen. Inmiddels heeft D66 die steun uitgesproken. Pro Krimpenerwaard zal de motie van D66 mede-indienen die gaat over een ruimhartige opvang van Oekraïense vluchtelingen. M22-008 D66, Opvang Oekraïense vluchtelingen in de Gemeente Krimpenerwaard

Wij hebben van de burgemeester begrepen dat een of meerdere Oekraine vlaggen zijn besteld en vandaag worden bezorgd. Het is de bedoeling dat de vlag dagelijks zal wapperen tot de oorlog wordt beëindigd. Zo wordt betrokkenheid getoond en medeleven geuit met een land in een vreselijke en zinloze oorlog. Inmiddels hangt de vlag in Schoonhoven.

Het is dan toch weer teleurstellend dat de wethouders, ook de portefeuillehouder Boere van het dossier Gazprom, niet met de pers wil praten en slechts een voorgekookt tekstje via de voorlichter wordt gegeven. Ook de Volkskrant was niet welkom. Pro Krimpenerwaard heeft wel uitgebreid met de journalist gesproken en dat artikel gaat alleen over de gemeente Krimpenerwaard en verschijnt morgen in de Volkskrant.

Het is niet voor niets dat de bestuurscultuur drastisch moet worden gewijzigd. Het gemeentebestuur moet de pers  altijd te woord staan en niet wegduiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.