Shakespeare in de Loet

Marco Oudshoorn – raadslid VVD

Pro Krimpenerwaard heeft eerder geschreven over Shakespeare in de Loet, een kernen overstijgend cultuurparticipatie project, betaald uit de pot extra Corona cultuurgeld van het Rijk. Het college heeft als voorwaarde gesteld dat alle cultuurinstellingen hierbij betrokken moeten worden. Wij vinden dit een mooi initiatief.

Raadslid Marco Oudshoorn van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) stelt hierover wederom vragen. Pro Krimpenerwaard heeft hiertegen geen enkel bezwaar. Een van de hoofdtaken van een gemeenteraadslid is immers het controleren van het collegebeleid. Wel hebben wij  bezwaren tegen de vraagstelling

Wij vinden het jammer dat de VVD zo negatief reageert op zo’n origineel cultureel voorstel, waarbij alle inwoners van de Krimpenerwaard betrokken worden. Marco Oudshoorn suggereert dat niet aan alle eisen, die gelden voor deze subsidie, is voldaan en dit ook nog eens zonder gedegen onderzoek vooraf. Dit bevreemdt ons, te meer, omdat dit de schijn van belangenverstrengeling bij ons oproept. Zoveel nevenfuncties kunnen weleens botsen met de onafhankelijke positie van een raadslid.

Extra stuitend is dat volgens genoemd VVD-raadslid de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard te stom zouden zijn om een stuk van Shakespeare te begrijpen. Volgens hem zijn wij net intelligent genoeg om de Klucht van de Koe” te snappen.

Verder wordt door de VVD zorgen geuit voor eventuele schade aan de natuur, door de uitvoering in het Loetbos. En tot slot worden mogelijke strengere coronamaatregelen ook maar even van stal gehaald. Dit is dezelfde heer Oudshoorn die om de paar weken roept dat de horeca open moet, dat er meer lokale middelen naar toe moeten en dat de terrassen ook in de winter moeten worden opgebouwd en zo mogelijk uitgebreid.

Pro Krimpenerwaard voegt de vragen bij, zodat u zelf een oordeel kunt vellen. Ons advies: neem dit mee in het stemhokje op 16 maart.

SV22-09 VVD, CU, Subsidie uit Coronagelden van €125.000,00 project Shakespeare in de Loet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.