Vaccinatielocatie Krimpenerwaard opent 12 april haar deuren

Op maandag 12 april neemt de GGD de vaccinatielocatie De Waard in Bergambacht in gebruik. Dat betekent dat vanaf deze datum inwoners uit de Krimpenerwaard ook in de eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus.

De afgelopen periode is sport- en zalencentrum De Waard in Bergambacht ingericht als vaccinatielocatie. De locatie is al enkele weken gereed, maar het wachten was op de beschikbaarheid van de vaccins. Vanaf 12 april zijn deze vaccins beschikbaar.

In De Waard kunnen tien personen tegelijk gevaccineerd worden

In De Waard zijn 10 prikstraten gerealiseerd. Bij voldoende voorraad vaccins kunnen tien mensen tegelijk gevaccineerd worden. Er wordt in De Waard gebruik gemaakt van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca.

Ook de huisartsen die extra ruimte nodig hebben, kunnen in De Waard terecht.

Inwoners krijgen oproep via het RIVM of de huisarts

Op dit moment wordt de doelgroep 75 jaar en ouder gevaccineerd tegen het coronavirus. Als u aan de beurt  bent voor vaccinatie krijgt u een brief. In die brief staat waar en door wie u gevaccineerd wordt: de GGD of de huisarts.

Kom niet zonder afspraak naar de vaccinatielocatie

U kunt niet zonder afspraak naar de vaccinatielocatie komen. Per dag is per vaccinatielocatie namelijk een bepaald aantal vaccins beschikbaar. Het klaarmaken van de vaccins en het hele vaccinatieproces luistert nauw, dus er is geen sprake van vrije inloop.

Op dit moment zijn in Hollands Midden 21.115 personen volledig gevaccineerd. In de regio zijn 49.990 personen één keer gevaccineerd. Zij komen binnenkort terug voor hun tweede prik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.