Burgemeester Cazemier vertrekt!

Burgemeester Cazemier geeft in zijn voormalige gemeente Dinkelland aan dat hij in de gemeente Krimpenerwaard wordt benoemd.

Roel Cazemier heeft de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland laten weten niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe ambtstermijn van 6 jaar als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.

‘In overleg met de Commissaris neemt hij in januari 2022 afscheid’, meldt Cazemier maandagavond via Twitter. ‘Mijn opvolger kan dan voor de raadsverkiezingen (in maart 2022, red.) aantreden’. De burgemeester werd in april 2016 geïnstalleerd als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.
Wij vinden het hoogst merkwaardig en ongepast dat burgemeester Cazemier de gemeenteraad van zijn besluit niet op de hoogte heeft gesteld. Pro Krimpenerwaard heeft altijd het gevoel gehad dat hij zich hier niet thuis voelde. Natuurlijk heeft hij er last van gehad een valse start te hebben gemaakt. Hij heeft zowel de provincie Zuid-Holland als de gemeente nooit geïnformeerd over het Rekenkamerrapport over zijn functioneren in de voormalige gemeente Dinkelland, dat voor hem vernietigend was. De burgemeester was nooit een bindend figuur in de gemeente. Inwoners zochten het contact met hem wat door hem niet werd beantwoord. Het was geen handhaver in het buitengebied. Met het dierenwelzijn had hij weinig op (toch zijn portefeuille). Laatst vroeg Pro Krimpenerwaard aan hem of hij contact had gezocht met de jongeren, die het in coronatijd erg moeilijk hebben. Nee, was zijn antwoord, dat is aan de wethouder. Dat zegt voor ons voldoende. Hij heeft Pro Krimpenerwaard op vele punten tegengewerkt; was niet eerlijk en het meest stuitende was zijn opstelling over MooiMekkerland. Wij laten het hier bij.
Pro Krimpenerwaard wenst hem een gezonde toekomst toe in wat hij nog gaat doen. In de privésfeer heeft hij heftige tegenslag gehad, maar we moeten hem als burgemeester beoordelen. Goed dat hij tijdig laat weten geen toekomst meer in de Krimpenerwaard te zien. Nu kunnen we, met deze ervaring, op zoek naar een krachtige, sociale en groene burgemeester. Het gaat je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.