Gijsbert Snoeij in de clinch met gemeente

KrimpenerwaardKronkels

Op 16 maart 2021 verscheen een paginagroot artikel in het AD over wederom een inwoner van de gemeente Krimpenerwaard die op de grillen van de afdeling ruimtelijke ordening en wethouder De Wit is gestuit.

De heer Snoeij heeft zonder omgevingsvergunning een bedrijf opgericht. Volgens burgemeester Cazemier is er in strijd met het bestemmingsplan gebouwd. Ook voor de verharding is geen omgevingsvergunning verstrekt. Er wacht meneer Snoeij een boete van 40.000 Euro.

Wat krijgen we nou? Bijna alle grote agrarische ondernemingen binnen de grenzen van de gemeente Krimpenerwaard hebben illegaal verhardingen aangebracht, stallen gebouwd en zelfs betonnen sleufsilo’s van enkele duizenden vierkante meters gebouwd. Er lopen tientallen handhavingstrajecten die door de gemeente getraineerd worden. Er liggen zelfs uitspraken van rechtbanken, maar de gemeente doet niets!

Maar natuurlijk, een wat kleinere ondernemer is uiteraard een veel makkelijker doelwit. Waarschijnlijk denken de heren De Wit en Cazemier hiermee aan te kunnen tonen, dat de gemeente toch echt wel handhaaft en de aandacht af te leiden van de vele zaken die onder de rechter zijn en zullen gaan komen.

Mooie afleidingsmanoeuvre, maar wie trapt erin?

Pro Krimpenerwaard heeft al enige tijd geleden hierover gesproken met de heer Snooij. Dat gaf voor Pro Krimpenerwaard aanleiding om schriftelijke raadsvragen aan het college te stellen. De transparantie is bij de gemeente ver te zoeken. U herinnert zich misschien nog MooiMekkerland. Die zaak loopt nog steeds. Een bedrijf met 20 wettelijke overtredingen en ondanks dat geniet hij nog steeds bescherming van het college. In de loop van dit jaar zal de Raad van State in de bodemprocedure uitspraak doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.