Reactie wethouder Vente op artikel “Kleiloterij”

Wethouder Vente, CU

“KrimpenerwaardKronkels”

Het kritische artikel “Kleiloterij” heeft wethouder Vente (CU) verleidt om hierop te reageren, nadat een raadslid van de VGBK hem hierop had gewezen. .
De inzet van Pro Krimpenerwaard is en blijft  een streven naar een duurzaam buitengebied. De boeren moeten ook zien dat hun werkwijze schadelijk is voor dier, natuur en uiteindelijk het klimaat.
De opvatting van de wethouder: “Tsja. Ik zie dat over Klei in Veen gaat. Ik zou niets tegen de boeren willen doen en geen polderpeil willen verhogen. Pro Boer = klimaatontkenner.
Het bijzondere is dat deze oplossing (klei in veen) vooral wordt gepromoot door het waterschap HHSK. Een waterschap waar geen boeren in het dagelijks bestuur zitten.
Een waterschap dat moeite heeft met oplossingen met meer water in de polder omdat ze een tekort aan zoet water verwachten. Een waterschap met portefeuillehouder van Zoelen van Water Natuurlijk die Klei in Veen als favoriete oplossing ziet. Bovendien een waterschap die de wegen beheert waarover vrachtwagens met klei rijden.
Mijn opvatting: Klei in Veen is een aanvulling en geen vervanging van oplossingen met water: polderpeilverhoging maar ook vooral waterinfiltratie. Met al die maatregelen samen remmen we de bodemdaling en de CO2-uitstoot, maar stoppen we deze niet. Het huidige project Klei in Veen maakt bovendien onderdeel uit van wetenschappelijk onderzoek van het Louis Bolk Instituut en de Rijksuniversiteit Utrecht.  Is wetenschappelijk onderzoek niet goed PK?
Bovendien ben ik als wethouder verantwoordelijk voor de aanleg van 2250ha natuur met grotendeels peilverhoging. Een peilverhoging overigens die de bodemdaling niet stopt want dan moet je moeras maken. Bovendien ben ik verantwoordelijk voor een project met 350 ha waterinfiltratie in Vlist.
Nee, ik ben gewoon klimaatontkenner. Daarom onderhandel ik ook landelijk namens de VNG over het maatregelenpakket.
Sorry, ik kan slecht tegen dit soort onzin. Dat is de reden dat ik de site van Pro Krimpenerwaard meestal niet lees. Dankzij de app van Eddo (VGBK) weer eens gedaan. Slecht voor mijn bloeddruk.
Petra (raadslid van Pro Krimpenerwaard), jij weet wel beter. Zorg dat er iets zinnigs staat op jullie site over bodemdaling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.