Kleiloterij

boer Cees Verhagen samen met wethouder Vente.

“KrimpenerwaardKronkels”

Je verzint het niet toch? Op de voorkant van het Kontakt van 9 maart 2021 prijkt een foto van blije boer Cees Verhagen samen met wethouder Vente. Boer Verhagen uit Stolwijk heeft twee vrachtwagens klei uit de Betuwe gewonnen.

In 2019 startte “Klei in Veen”, een project van Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard. Om bodemdaling, waardoor CO2 vrijkomt, tegen te gaan, zouden boeren een laag klei moeten aanbrengen op hun grasland. Vente is van mening, dat er weinig bezwaren kleven aan deze methode en zo kunnen we de boeren een duurzame toekomst bieden. Nee hoor, aan het verplaatsen van tonnen klei met vrachtwagens door heel Nederland kleven geen bezwaren. Is ook erg duurzaam.

Bijna alle boeren in de Krimpenerwaard zijn gevestigd aan kwetsbare wegen met een gewichtsbeperking van 15 ton. Een logische keuze om daar nog meer zware vrachtwagens over te laten rijden, toch? De boeren zorgen zelf voor de bodemdaling, door het waterpeil met opzet laag te houden voor de koeien. Maar koste wat kost moet de gemeente Krimpenerwaard de boeren tegemoetkomen.

Wereldwijd is men tot het besef gekomen, dat zuivel- en vleesproductie verre van duurzaam is. Nederland is zelfs het vieste jongetje van de EU klas. Gelukkig hebben wij in de persoon van onze wethouder Vente, toevallig ook bestuurslid van Cheese Valley, promotor van niet-duurzame zuivelboerderijen, onze eigen klimaatontkenner.

1 reactie op “Kleiloterij

  1. Ja, ik snap de contradictie. Maar het lijkt alsof…..Dezelfde wethouder begeleidt het RES gebeuren voor de Krimpenerwaard…………Het hele milieubeleid zit vol tegenstrijdig beleid waar het milieu niets mee op schiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.