Weekcijfers corona In de gemeente Krimpenerwaard en Hollands Midden

Hierbij weer de weekcijfers (week 6) en Sitrap m.b.t. corona in de Krimpenerwaard en Hollands Midden.

1) Algemene situatie landelijk / regionaal Landelijk Met ingang van 1 december 2020 is de tijdelijk wet maatregelen Covid-19 (Twm) van kracht. In de afgelopen weken zijn onder de Twm diverse ministeriële regelingen in werking getreden.
In de persconferentie van 2 februari heeft premier Rutte aangekondigd dat de huidige lock-down wordt verlengd tot 2 maart. Wel mogen vanaf maandag 8 februari het basisonderwijs en de kinderdagverblijven weer open. Ook mogen alle winkels gaan werken met een ‘bestel en afhaal’ systeem (click & collect) vanaf woensdag 10 februari. Het kabinet heeft op 8 februari besloten dat ook de avondklok wordt verlengd tot 2 maart.
Besmettingen landelijk
Alle veiligheidsregio’s zitten nog steeds in de fase zeer ernstig. Het aantal nieuwe besmettingen is de afgelopen week wederom gedaald. In week 5 was landelijk sprake van 27.258 nieuwe besmettingen. In week 4 waren dat er nog 29.542 (-7,7%). Belangrijke notie hierbij is dat zondag 7 februari de teststraten gesloten waren i.v.m. ‘code rood’ voor extreem winter weer.

Besmettingen Regionaal: De afgelopen week (5) zijn in de GGD teststraten binnen Hollands Midden 8.887 testen afgenomen. Daarmee is in de afgelopen week wederom een daling zichtbaar in het aantal geteste personen in de teststraten. Dit is de 7e week op rij, waarin het aantal afgenomen testen in Hollands Midden is gedaald. Belangrijke notie hierbij is dat zondag 7 februari de teststraten gesloten waren i.v.m. ‘code rood’ voor extreem winter weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.