Zalencentrum De Waard in Bergambacht wordt vaccinatielocatie Krimpenerwaard

De GGD Hollands Midden heeft de gemeente Krimpenerwaard gevraagd een vaccinatielocatie te openen. Op de locatie kunnen mensen ingeënt worden tegen het coronavirus. De gemeente werkt mee aan dit verzoek. Er is inmiddels een locatie gekozen: Zalencentrum de Waard in Bergambacht. Deze locatie is gekozen vanwege de toegankelijkheid, centrale ligging en goede bereikbaarheid.

 De GGD begint binnenkort met de voorbereidingen om de vaccinatielocatie op te bouwen. De GGD wil graag klaar staan als het RIVM aangeeft dat er vaccins beschikbaar zijn.

Vaccinatie start waarschijnlijk in maart/april

We verwachten dat Zalencentrum De Waard vanaf maart/april gebruikt wordt als vaccinatielocatie. De openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. De verwachting is dat de locatie tot september 2021 wordt gebruikt als vaccinatielocatie.
Parkeeroverlast rondom de vaccinatielocatie in Bergambacht wordt niet verwacht, aangezien er rondom het zalencentrum voldoende parkeerplaatsen zijn om de te verwachten toestroom aan bezoekers te kunnen opvangen.

Gezamenlijke zoektocht naar geschikte oplossing voor huidige huurders

Zalencentrum De Waard wordt in z’n geheel in gebruik genomen als vaccinatielocatie. Dat betekent dat de huidige huurders tot 1 september ergens anders moeten worden ondergebracht. De gemeente Krimpenerwaard gaat hierover in gesprek met GGD, Optisport en Team Sportservice Krimpenerwaard.

Vragen over de vaccinatielocatie

Heeft u vragen over de vaccinatielocatie? Neem dan contact op met de GGD via 085-0782878 (callcenter GGDHM, elke dag van 08:00 -17:00 uur).
Wilt u meer informatie over de coronavaccinatie? Bel naar het landelijke telefoonnummer 0800-1351 of kijk op www.coronavaccinatie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.