Krimpenerwaard Vlist is het lawaaiigste stiltegebied van Nederland

In totaal zijn 47 gebieden genomineerd voor de titel “Lawaaiigste stiltegebied van Nederland”. Het ene voorbeeld is nog schrijnender dan het andere. Maar er waren 6  gebieden die er uitsprongen. Dat zijn: Brabantse Biesbosch; Duinenreservaat (Noord Holland); Krimpenerwaard Vlist; Landgoed Schoonheten (Overijssel); Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Noord Holland) en Vijlenerbos (Limburg);

De voorzitter van de jury, Mevr. Wytske Postma, Tweede Kamerlid voor het CDA, heeft de winnaar op 31 januari 2021 bekend gemaakt in het BNNVARA Radio programma ‘Vroege Vogels” op NPO 1 en dat is Krimpenerwaard Vlist

Beïnvloed geluidoverlast uw gezondheid?

Je hoort vaak dat mensen die klagen over te veel geluid niet zo moeten zeuren, het hoort nu eenmaal bij onze moderne samenleving. Maar als te veel geluid indringend en onontkoombaar is wordt het ziekmakende overlast.

De Nederlandse Federatie Omgevingsoverlast Motorvoertuigen  (NEFOM) is een federatie van de verschillende actiegroepen die overlast van motorvoertuigen ervaren. De NEFOM werkt aan een factsheet over geluid en gezondheid.  Zij  willen duidelijk maken dat geluidoverlast niet alleen irritant is, maar dat er ook een prijskaartje aanhangt.

NEFOM is benieuwd van u te horen wat geluidoverlast met uw gezondheid doet. Wat is de bron van de overlast, hoe indringend is het en wat doet het mentaal en fysiek met u?  Stuur uw verhaal voor 1 maart 2021 naar gezondheid@NEFOM.nl. U kunt ook anoniem verslag doen, in dat geval wordt alleen uw woonplaats vermeld..

Voor meer informatie zie https://www.nefom.nl/gezondheid/

Pro Krimpenerwaard ondersteunt deze actie. Wij hebben hierover vragen gesteld aan het college.

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.