Andere locatie tijdelijke sporthal De Meent in Schoonhoven

In de raadsvergadering van 2 februari wordt door het college voorgesteld om 1,1 miljoen beschikbaar te stellen voor het realiseren van een tijdelijke sporthal in Schoonhoven als tijdelijke vervanging van De Meent. De school Het Schoonhovens College, locatie Vlisterweg, en sporthal De Meent krijgen nieuwbouw. Dat kan pas gerealiseerd worden als op die locatie de sporthal eerst gesloopt wordt.

Er moet tijdens de sloop/nieuwbouw van de huidige sporthal eerst een tijdelijke sportgelegenheid zijn voor sportverenigingen en scholen. Uitwijken naar andere sportfaciliteiten is niet mogelijk. Die zijn volledig bezet. De bouw van een tijdelijke sporthal is de enige oplossing om te blijven sporten. Er zijn aanvankelijk 2 “passende” locaties door het college gepresenteerd. De een was op het grasveld aan de Kamerlingh Onnesdreef bij de Willem de Zwijgerschool. De omgeving kwam hiertegen in opstand en terecht. Pro Krimpenerwaard heeft zich in die zaak verdiept en nam het op voor de omwonenden. Er waren in het verleden toezeggingen gedaan dat op die locatie niet meer gebouwd zou worden. Groen moest groen blijven, omdat al veel groen was ingeleverd voor de bouw van de Willem de Zwijgerschool. Dat was het college even vergeten. De tweede locatie was de huur van de loods van Dika Buiten de Veerpoort. Deze hal zou worden omgebouwd tot sporthal; voor een redelijk bedrag.¬† Hierover horen we het college niet meer. Deze locatie was en is voor Pro Krimpenerwaard bespreekbaar. Zeker als woningbouw op locatie Plus (zie hierna) daarmee naar voren kan worden gehaald.

Nu wordt gekozen voor de locatie van de voormalige Plus aan de Bergambachterstraat 9 in Schoonhoven. Deze grond is eigendom van een projectontwikkelaar. Dit is een beoogde locatie voor woningbouw, maar dat kan wel 5 tot 10 jaar duren schrijft het college. Pro Krimpenerwaard wil hierover meer duidelijkheid. Wethouder de Wit (VGBK) roept steeds over woningnood en die uitspraak past dan niet in het gemak waarmee deze bouwlocatie (voorlopig) terzijde wordt geschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.