Maak gebruik van de subsidieregeling energiebesparing!

Woningeigenaren komen in aanmerking voor een vaste bijdrage van € 70,00 voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Dat geldt ook voor de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Laat het geld niet liggen en maak hiervan gebruik. U moet dan wel de energiemaatregelen hebben genomen. De aanvraag wordt behandeld door het Duurzaam Bouwloket die hiervoor per aanvraag € 20,00 ontvangt. Het is opvallend dat het college hieraan weinig aandacht besteedt. Daarom is het aantal aanvragers lager dan verwacht. Pro Krimpenerwaard zal het college vragen meer aandacht hieraan te besteden.

De Regeling Reductie Energieverbruik is een subsidieregeling die voortkomt uit het Urgenda vonnis  (Pro Krimpenerwaard maakt daar deel vanuit) waarbij  het  doel  is  maatregelen  te  ondersteunen  die  op  korte  termijn  een verlaging  van  het  energieverbruik  tot  gevolg  hebben.  Krimpenerwaard  heeft  deze  subsidie samen met Zuidplas en Waddinxveen bij de overheid aangevraagd.
Bij deze regeling kunnen woningeigenaren  de  kosten  vergoed  krijgen  ter  hoogte  van  €  70,-  voor  gekochte  materialen die energie besparen zoals bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrip of een inductiekookplaat etc.. De regeling wordt voor de drie gemeenten uitgevoerd door Duurzaam Bouwloket. De regeling is te vinden  op:   https://www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-reductie-energieverbruik-gemeente-krimpenerwaard

en op https://www.duurzaamkrimpenerwaard.nl/subsidies-en-leningen

Laat het geld niet liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.