Forse verhoging leges door “blunder”!

Tijdens de raadsvergadering van 10 november, de Begrotingsraad, is motie A20-018 tijdens de stemming aangepast. De motie ging over de lijkbezorgingsrechten. Het college had voorgeteld om de begroting sluitend te maken met een eenmalige verhoging van die rechten met 12,8%. Dan worden de begraafkosten in 2021 voor 60% gedekt en hiervoor kan de gebruikelijke verzekering worden afgesloten. De SGP en CU pikten dit niet. De dekking van € 41.000,– moest elders worden gevonden. Hun achterban hoefden niet in de begraafkosten bij te dragen. Dat noemen zij redelijk. Dus blijven die kosten onder de 50% van de werkelijke kosten.

Wethouder Boere gaf aan dat het gat in de begroting dan moet worden gedekt door een extra verhoging van de legestarieven met 3,5%. Dat betekent een verhoging voor alle legestarieven. Zoals: het voltrekken van een huwelijk, reisdocumenten, rijbewijzen, omgevingsvergunning, etc. etc. U betaalt de rekening omdat CU en SGP gesteund door de PvdA, CDA , VGBK, D66 en een lid van Lokaal op1 dat redelijk vinden.

Niemand heeft de tekst schriftelijk vooraf kunnen lezen. De wijziging werd door de voorzitter van de raad, de burgemeester, voorgelezen na wijziging van het dekkingsvoorstel door wethouder Boere (VVD). Pro Krimpenerwaard sluit niet uit dat enkele partijen de tekst niet goed hebben begrepen en dus betaalt u de rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.