Burgemeesters sturen brief aan de minister wegens geluidsoverlast motorfietsen

Op 30 oktober 2020 hebben burgemeesters Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard en Laurens de Graaf van de gemeente Lopik gezamenlijk een brief gestuurd naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In deze brief wordt aandacht gevraagd voor de ernstige geluidsoverlast die in beide gemeenten wordt veroorzaakt door motorfietsen.

In de brief vragen Cazemier en De Graaf aandacht voor onder andere het verlagen van de geluidsnorm voor motorfietsen naar een maatschappelijk acceptabel niveau en een verbeterd en vereenvoudigd systeem om te handhaven. Ook hopen zij op meer wettelijke mogelijkheden voor gemeenten om de overlast nog meer in te kunnen perken waar nodig.

De burgemeesters hebben bij het opstellen van de brief nauw samengewerkt met gemeentelijke actiegroepen en de NEFOM (Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen). De NEFOM is blij met dit initiatief en heeft de betreffende brief ter beschikking gesteld aan alle leden.

Hierbij de link naar de betreffende brief. Brief gem. K.Waard en Lopik inzake motorrijders 30-10-2020

Pro Krimpenerwaard, die in het verleden veel aandacht aan dit probleem heeft besteed samen  met Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, is blij met dit initiatief. Hopelijk wordt de overlast teruggedrongen, maar wij denken dat er nog een lange weg te gaan is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.