Alternatieve locatie – coronaproof – raadsvergaderingen

Gemeentewerf-Veerweg Bergambacht
Hal Dika – Schoonhoven-Buiten de Veerpoort – prima bestemming tijdelijke sporthal

De politieke partijen hebben de presentatie ontvangen over een alternatieve coronaprooflocatie voor de raadsvergaderingen in de gemeente. Deze week geven de politieke partijen hun voorkeursoptie door aan het college, zodat snel gestart kan worden met de opstartfase. Uiteindelijk zal de gemeenteraad op 17 november 2020 een besluit nemen. Na een vaag onderzoek zouden er in onze gemeente geen geschikte locaties aanwezig zijn. Daarom is uitgeweken naar Alphen a/d Rijn. Volgens afspraak met die gemeente vinden de raadsvergaderingen tot 1 januari 2021 plaats in de raadzaal van Alphen. Inmiddels vraagt de raad van die gemeente zich af of de raadzaal wel voldoende coronaproof is.

Pro Krimpenerwaard heeft het beperkte onderzoek altijd in twijfel getrokken en het college aangespoord dit serieus op te pakken. Digitaal vergadering is een noodzakelijk alternatief als je het vergaderen beperkt tot het uitspreken van teksten. Politieke vergaderingen zijn meer dan dat, ten minste voor Pro Krimpenerwaard. Dat onderzoek heeft plaatsgevonden en er worden ons drie mogelijke locaties aangeboden. De locatie Dika, Buiten de Veerpoort in Schoonhoven. Die locatie willen wij bestemmen voor de bouw van de tijdelijke sporthal. De locatie Nijverheidstraat in Bergambacht. Deze locatie is slechts voor 6 maanden beschikbaar. De locatie Veerstraat, gemeentewerf, in Bergambacht heeft voor Pro Krimpenerwaard de voorkeur om voor het vergaderen geschikt te maken. Dit gebouw is  van de gemeente en dat bespaart € 3.000,– per maan aan huur.  De overige kosten om de gebouwen geschikt te maken zijn voor alle locaties gelijk en dat bedrag is ongeveer € 100.000,–. Pro Krimpenerwaard gaat er vanuit dat deze locatie gedurende een langere periode noodzakelijk zal zijn, omdat een einde aan de coronamaatregelen nog niet in zicht zijn.

Pro Krimpenerwaard vindt dat de democratie wat mag kosten. Als je bedenkt dat geld wordt uitgetrokken voor een zesde wethouder, (ten minste € 100.000,– per jaar) voor de aanschaf van de Nederlandse vlag in de raadzaal (€ 12.000,–), € 190.000,– extra per jaar voor het streekzilvermuseum in Schoonhoven, € 300.000,– om fouten uit het verleden voor het project Buiten de Veerpoort te herstellen, dan is de bijdrage aan de democratie een verantwoorde investering.

Het is de bedoeling dat begin 2021 (februari) deze locatie wordt opgeleverd voor de raadsvergaderingen en commissiebijeenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.