Tweedekansbomen en bomensubsidie

Bijgesloten  de visie van Pro Krimpenerwaard over tweedekansbomen en bomensubsidie voor inwoners.

Bomen zijn onmisbaar. Daarnaast zorgen bomen voor wateropvang, schonere lucht, verkoeling, biodiversiteit en geluk. … Bomen zorgen voor de zuurstof die wij inademen en ze verbruiken koolstofdioxide (CO2), die wij produceren.

Pro Krimpenerwaard wil voorkomen dat gezonde bomen gekapt worden. Het zou mooi zijn dat in nieuwe woonwijken tweedekansbomen worden geplaatst. Dat kan door herplant eigen bomen of bomen die door omstandigheden elders worden aangeboden.

In het verleden heeft Pro Krimpenerwaard ook al eens gepleit voor een bomensubsidie voor inwoners. Dat was op 24 oktober 2013 in de voormalige gemeente Schoonhoven. Dat plan kon helaas niet op voldoende steun in de raad rekenen. Nu is er een nijpender situatie ontstaan door de toename van verstening en achteruithollend klimaat.

De  inwoners worden door Pro Krimpenerwaard uitgedaagd om de tuin eens stevig te vergroenen. Zij kunnen in ons voorstel  gratis ter waarde van een nog nader vast te stellen bedrag een boom uitzoeken voor in de tuin. Ook verenigingen van eigenaren kunnen hieraan meedoen. Laten we als gemeente inzetten op klimaatbomen. De initiatieven kunnen worden gefaciliteerd door de gemeente in samenwerking met bijvoorbeeld de bomenmakelaar.

De link naar onze visie. sv. -01102020

Wij stellen uw reactie zeer op prijs.

 

 

1 reactie op “Tweedekansbomen en bomensubsidie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.