Tijdelijke sporthal De Meent in Schoonhoven

 

Situatie Buiten de Veerpoort
Mogelijke locatie tijdelijke sporthal bij de Willem de Zwijgerschool

In de raadsvergadering van 29 september stelt het college voor om een tijdelijke sporthal in Schoonhoven te realiseren als tijdelijke vervanging van De Meent. De kosten bedragen tenminste 1,1 miljoen en de sporthal is 2 tot 3 jaar nodig (tot eind 2022).

Het Schoonhovens College locatie Vlisterweg en sporthal De Meent (50 jaar oud) krijgen nieuwbouw. Alles onder een dak. Dat zal min of meer op dezelfde locatie zijn, dus moet eerst de sporthal gesloopt worden voordat nieuwbouw plaats kan vinden. Tijdens de sloop/nieuwbouw van de huidige sporthal moet er een tijdelijke sportgelegenheid zijn voor de Schoonhovense sportverenigingen en scholen. Pro Krimpenerwaard kan tot zover meegaan met het college. Maar in de locatiekeuze en de omvang van de tijdelijkheid  lopen de opvattingen uiteen.

 

Eerst de locatiekeuze. Het colege wil de tijdelijke sporthal plaatsen op het grasveld naast de Willem de Zwijgerschool. Dan moet de sporthal daar zeker 10 jaar staan. De omwonenden zijn fel tegen en terecht vindt Pro Krimpenerwaard. Er is in het verleden al een flink stuk groen geofferd voor de bouw van de Willem de Zwijgerschoool. Eerst de noodlokalen en daarna de definitieve huisvesting en uitbreiding. Van de groene wijk is steeds minder over. Het college van de voormalige gemeente Schoonhoven heeft met de omwonenden toen afgesproken om het resterende groen niet aan te tasten. Er is al niet zoveel groen in die wijk. Ook de verkeers- en parkeeroverlast moet beperkt blijven om nog aangenaam te kunnen wonen. Met de bouw van de tijdelijke sporthal op die locatie wordt die afspraak met voeten getreden.

Pro Krimpenerwaard kiest voor het gebouw Dika Buiten de Veerpoort. Volgens onderzoek kan die locatie aan de eisen voldoen en er is voldoende parkeervoorziening en zijn er geen  direct omwonenden. Probleem opgelost zou je zeggen. Maar niet voor dit college. De kosten zijn dan wat hoger. Gezien de totale bouwkosten van nieuwbouw school/sporthal en tijdelijke sporthal vallen die in het niet.

Betreffende de tijdelijkheid van de sporthal is Pro Krimpenerwaard van mening dat die beperkt moet blijven tot de oplevering van school/sporthal Vlisterweg. Dat is ten hoogste 3 jaar; eind 2022. Er is geen enkele noodzaak om die termijn op te rekken naar 10 jaar of langer. Pro Krimpenerwaard zal tijdens de raadsvergadering hierover 2 voorstellen indienen. Wij luisteren naar de inwoners, die hebben ingesproken en hun zorgen in brieven hebben geuit. Burgerparticipatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.