Duurzame energie ambitie van onze regio (RES)

Op 1 oktober biedt de regio Midden-Holland haar concept RES aan aan het Nationaal Programma Energiestrategie. Doel van het Nationaal Programma is bijdragen aan reductie van CO2 -uitstoot door het vergroenen van de energievoorziening (naast besparen). Alle gemeenten hebben zich hieraan gecommitteerd. Gegroepeerd in 30 energieregio’s zullen ze een regionale energiestrategie RES op te stellen, die op 1 juli 2021 gereed is.

In de inwonersbijeenkomsten RES in de gemeente Krimpenerwaard die in maart niet door konden gaan worden nu gehouden op zaterdag 12 september in de Waard in Bergambacht van 10.00 tot 15.00 uur en op vrijdag 18 september in De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel van 16.00 tot 21.00 uur. Op donderdagavond 16 september vindt er een digitale webinar (kennisoverdracht) plaats.

De bijeenkomsten zullen bestaan uit een presentatie en een informatiemarkt. Naast inwoners worden de gemeenteraad, raadscommissieleden en maatschappelijke partners waaronder Waardstroom, Waardzaam en Natuur en de Vogelwerkgroep Krimpenerwaard uitgenodigd om deel te nemen.  Inwoners wordt gevraagd zich online aan te melden en hebben alleen toegang als ze de bevestiging van de aanmelding kunnen laten zien.

Voor Pro Krimpenerwaard is uitgangspunt: met elkaar bespreken wat we samen kunnen doen om de gemeenteraad zo groen mogelijk te laten besluiten.

De resultaten van de bijeenkomst kunnen de politici rechtstreeks benutten voor het overleg dat zij in september intensief zullen voeren met collega’s in de regio om tot een zo groen mogelijk besluit over de RES te kunnen komen. Ieders inbreng doet ertoe.

Pro Krimpenerwaard vindt het dan ook jammer dat op 10 september in Gouda een regionale markt wordt georganiseerd door de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Zuidplas voor de politieke partijen. Dan vindt op dat moment de politieke afstemming plaats en is uw bijdrage hierin niet meegenomen. Worden de inwonersbijeenkomsten wel serieus genomen of gaat het meer om beeldvorming?

Wilt u meer weten over de RES? Lees dan verder op de site van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.