Emotionele oproep politieke partij VGBK

De fractievoorzitter van de VGBK, de heer Schoof

De fractievoorzitter van de VGBK, Willem Schoof, heeft zich in een emotionele oproep gericht tot de andere politieke partijen. Deze oproep wordt  hierna letterlijk weergegeven. Pro Krimpenerwaard is een partij die als beginsel heeft er samen uit te komen in het belang van de inwoners. In de praktijk worden wij met name door de VGBK tegengewerkt. Zelfs op de persoon spelen is voor die partij geen probleem. Wij hebben haarfijn, zowel in de commissie als op de website, uitgelegd waarom de gemeente in de financiële problemen is geraakt. De financiële informatie die wij van het college hebben ontvangen is exclusief de kosten voortvloeiende uit de coronacrisis. Die kosten zijn door ons berekend op 10 miljoen exclusief de bijdrage van het Rijk en gebaseerd op de brief van het college aan de VNG.

Tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag 16 juni zijn de financiële stukken besproken, zoals het Jaarverslag 2019 en de Kadernota. Pro Krimpenerwaard heeft als een van de weinige partijen ombuigingsvoorstellen gepresenteerd om de begroting sluitend te maken. Wij hebben ook onderbouwd voorgesteld de inwoners niet op te laten draaien voor die kosten. Wij werden door de VGBK hinderlijk gestoord in ons verhaal zonder daarbij inhoudelijk een bijdrage te willen leveren. De VGBK heeft zich afzijdig gehouden van de inhoudelijke discussie over de financiële problemen van de gemeente. Dat is opvallend voor de grootste coalitiepartij. Dat plaatst de oproep van de VGBK in een ander daglicht. De VGBK is beducht afgerekend te worden op haar “beleid” en heeft geen visie hoe de financiële problemen op te lossen. Nogmaals, Pro Krimpenerwaard zet zich altijd in om met elkaar het beste te doen voor de inwoners. Daar hebben wij de misplaatste oproep van de VGBK niet voor nodig. De oproep van VGBK wordt hierna afgedrukt.

“Collega’’s fractievoorzitters,

Tijdens het radioprogramma ‘’De Waard op de kaart” bij RTV Krimpenerwaard d.d. 20 juni heeft ondergegetkende de politieke partijen opgeroepen om de Krimpenerwaard gezamenlijk door deze hectische tijd te loodsen. Onderstaande artikel is gepubliceerd op de website van Gemeente Belang Krimpenerwaard, deze spreekt zich.
Oproep aan politiek Krimpenerwaard. Gezamenlijk de schouders eronder om de Krimpenerwaard door deze hectisch tijd te loodsen

Tijdens het radioprogramma ‘’De Waard op de kaart” bij RTV Krimpenerwaard heeft fractievoorzitter Willem Schoof de politieke partijen opgeroepen om de Krimpenerwaard gezamenlijk door deze hectische tijd te loodsen.

Op dit moment verkeerd de gemeente Krimpenerwaard in een speciale situatie en speciale situaties vragen om een aangepaste werkwijze van de politiek. De uitdaging op tal van terreinen is voor zowel  oppositiepartijen als coalitiepartijen hetzelfde. Het hogere belang “De gemeente Krimpenerwaard” overstijgt in de visie van Gemeente Belang Krimpenerwaard de individuele partijbelangen.
 
Op dit moment is er veel onzekerheid om valide uitspraken te doen. Op welke wijze gaat de rijksoverheid de kosten voor de coronacrisis aan de gemeente compenseren, zo ook de financiële bijdrage vanuit de rijksoverheid met betrekking tot het sociaal domein om enkele voorbeelden te noemen.
Laten we het geen wat ons bindt oppakken en dat uitwerken in plaats van de tegenstellingen laten prevaleren. Laten we onze energie en tijd investeren om de Krimpenerwaard door deze hectische tijd te loodsen.
Kan ik rekenen op jullie medewerking?
Willem Schoof”

1 reactie op “Emotionele oproep politieke partij VGBK

  1. Klinkt alsof hij de regie kwijt Is! Het “hogere belang” is m.i. de bevolking van de Krimpenerwaard dienen. Ik ben bang dat hij daar niet mee bezig is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.