Fietsagenda

In de commissievergadering van 23 juni komt het onderwerp “Fietsagenda” aan de orde. Het college stelt voor om de fietsagenda vast te stellen om zo samenhang en richting te geven aan beleid rond het fietsen te bevorderen om zo het gebruik van de fiets te stimuleren. Pro Krimpenerwaard verbaast zich erover dat de aangenomen motie op 13 november 2018  nu pas als plan van aanpak op de agenda staat. Het college had de fietsagenda al halverwege 2019 moeten presenteren.

Pro Krimpenerwaard is het met het voorstel eens dat de fiets het vervoermiddel moet worden, zowel voor de korte als voor de wat langere afstanden (e-bike). Daarvoor moeten de voorzieningen worden aangepast en vooral moet worden geïnvesteerd op veiligheid.

De Rekenkamercommissie heeft in augustus 2019 een onderzoeksrapport gepresenteerd naar de verkeersveiligheid rondom scholen.  Het was bedroevend gesteld met die verkeersveiligheid. Pro Krimpenerwaard heeft toen een voorstel ingediend om het rapport uit te voeren en daarvoor een plan van aanpak te presenteren en het onderzoek uit te breiden naar alle scholen. Ons voorstel heeft het niet gehaald, omdat o.a. de VGBK tegenstemde.

Pro Krimpenerwaard stelt vast dat het college geen maatregelen heeft genomen om de verkeersveiligheid bij de scholen te verbeteren. Wij willen dat eerst dit punt wordt opgepakt en niet wordt uitgesteld door weer nieuwe onderzoeken in te stellen. Het college heeft al aangegeven dit jaar hiervoor geen geld uit te trekken. Pro Krimpenerwaard zet zich opnieuw in voor het bevorderen van het gebruik van de fiets op een veilige manier. Ook het agrarisch verkeer in het buitengebied moet zich hieraan aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.