Briefing door de GGD over coronavirus in de gemeente Krimpenerwaard

Op woensdagavond 20 mei vindt een ‘raadsontmoeting’ fysiek- plaats in de raadszaal in Lekkerkerk om 20.00 uur tot 22.00 uur.  Het betreft een zogenaamde ‘technische briefing’ door de heer Sjaak de Gouw.

De heer De Gouw is als directeur publieke gezondheid verantwoordelijk voor twee organisaties: GGD en GHOR Hollands Midden. Belangrijk in zijn takenpakket is de hoeveelheid aan informatie die beide organisaties beschikbaar hebben te verwerken en te vertalen naar informatieproducten voor verschillende stakeholders. De heer De Gouw is strategisch adviseur voor burgemeesters, brandweer, politie en het zorgnetwerk. Tijdens grootschalige incidenten is de directeur publieke gezondheid verantwoordelijk voor de organisatie van de geneeskundige hulpverlening in Hollands Midden.

Per fractie is er plaats voor één vertegenwoordiger.

De briefing wordt -via het raadssysteem- opgenomen en uitgezonden. De bijeenkomst wordt in Het Kontakt aangekondigd. Er is geen plaats op de publieke tribune, maar inwoners kunnen de bijeenkomst -zoals zij gewend zijn-  volgen via de website en RTV Krimpenerwaard.

De heer De Gouw geeft het eerste half uur een presentatie. Hij schenkt aandacht aan algemene trends in het coronadossier, de ontwikkeling in Hollands Midden en zoemt specifiek in op de gemeente Krimpenerwaard. Hij zal de trends en cijfers duiden. Vervolgens bespreekt hij de verwachtingen voor het komend jaar. Een aantal scenario’s van ‘het nieuwe normaal’ passeren de revue als ook de wijze waarop voorbereiding daarop mogelijk is.

Na zijn presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Pro Krimpenerwaard zal hierbij aanwezig zijn en nodigt u uit om de vragen die bij u leven bij ons in te dienen, zodat wij die a.s. woensdagavond kunnen stellen. U kunt dan via de rechtstreekse uitzending het antwoord op uw vragen horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.