Laatste nieuws over de coronamaatregelen in de gemeente Krimpenerwaard

Gedeeltelijke openstelling horeca/ terrassen

Op dinsdagmiddag 12 mei heeft een overleg plaats gevonden tussen gemeente en het bestuur van de afdeling Krimpenerwaard van Koninklijke Horeca Nederland over dit onderwerp.

In de volgende RIB wordt de raad geïnformeerd over dit thema.

Sport (versoepeling maatregelen)

Met ingang van 11 mei mogen ook volwassenen buiten sporten, zij zullen hierbij wel 1,5m afstand moeten houden van elkaar. Deze groepen hoeven zich niet aan te melden op www.veiligsporten.nu

Zwembaden

In tegenstelling tot de eerdere berichten mogen ook de binnen- en buitenzwembaden met ingang van 11 mei open. Zij zijn gestart met het opstarten en gaan open onder de voorwaarden die hiervoor gesteld zijn. De zwembaden volgen het protocol ‘verantwoord zwemmen’ dat is aangereikt door het VSG. Bij het ene zwembad kost het meer tijd dan anderen om start klaar te zijn, door bijvoorbeeld verschillende installaties om het water op temperatuur te krijgen, personele bezetting tijdig kunnen inregelen, etc.

Huwelijken

De versoepeling van de maatregelen biedt vanaf 1 juni weer meer mogelijkheden voor de huwelijksvoltrekkingen. Momenteel worden de voorwaarden waaraan voldaan moet worden verder uitgewerkt. Dit zal later deze week gecommuniceerd gaan worden aan de bruidsparen. Ook zal de informatie te vinden zijn op o.a. de gemeentelijke website. De raad wordt later hierover verder geïnformeerd.

Belastingmaatregelen van het SVHW voor de komende maanden

In april zijn geen aanslagen opgelegd en heeft er geen dwanginvordering plaatsgevonden (m.u.v. loonbeslag). De aanslagen toeristenbelasting 2019 worden opgelegd in september (i.p.v. in juni).

Op verzoek wordt uitstel van betaling verleend aan ondernemers tot en met 31 augustus 2020.

De afgelopen weken heeft het SVHW voor circa € 100.000 uitstel van betaling verleend.

De dwanginvordering (aanmaningen) van de aanslagen die in januari en februari 2020 (vervaldatum eind april respectievelijk eind mei) zijn verstuurd, vindt met ingang van eind juni plaats. Dit geeft minimaal een extra maand om te kunnen betalen. SVHW continueert in mei wel de dwanginvordering in zogenaamde recidive gevallen, om stapeling van schulden te voorkomen.

SVHW brengt de mogelijkheid tot gespreide betaling via de automatische incasso (AIC) nadrukkelijk onder de aandacht (is staand beleid). De AIC kan worden afgegeven tot de fase van het betekenen van het dwangbevel. In specifieke situaties levert SVHW maatwerk in de vorm van betalingsregelingen (staand beleid).

SVHW continueert de aanslagoplegging dit jaar verder alsnog conform planning. Temeer de bulk van de aanslagoplegging al heeft plaatsgevonden. Tot de zomervakantie betekent dit het volgende:

De aanvullende kohieren 2020 worden per eind mei opgelegd (oorspronkelijk april). Vanwege de betalingstermijn van 3 maanden is de vervaltermijn 31 augustus. Hiermee worden deze belastingplichtigen gelijk behandeld met degenen (ondernemers) die eerder dit jaar een aanslag 2020 hebben ontvangen en uitstel tot 31 augustus konden aanvragen. Dit betreft dus ook de zakelijke belastingen (o.a. aanvullend kohieren BIZ 2020). Aanvullende kohieren van voorgaande jaren worden in de periode juni-juli opgelegd.

Tot slot

SVHW kan alleen maatregelen treffen m.b.t. het later opleggen

Veerdienst Schoonhoven BV

Zoals veel bedrijven heeft Veerdienst Schoonhoven BV te maken met sterk teruglopende inkomsten in verband met de coronacrisis. Wij gaan ervan uit dat dit tijdelijk is zolang de huidige kabinetsmaatregelen van kracht zijn.

Compostdag

Ieder jaar deelt de gemeente Krimpenerwaard gratis compost uit op de weekmarkten. Hiermee bedankt de gemeente haar inwoners voor het apart houden en gescheiden aanbieden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval).

De Landelijke Compostdag is dit jaar afgelast vanwege de coronacrisis. De gemeente volgt dit besluit op. Dit betekent dat de compost uitdeelactie op weekmarkten in mei niet doorgaat. De gemeente bekijkt nog of de uitdeelactie op een later moment dit jaar kan plaatsvinden. Mocht dit lukken, dan plaatst de gemeente dit op de gemeentepagina en de gemeentelijke social mediakanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.