Verzoeknummers voor het carillon van het stadhuis van Schoonhoven

Schoonhovenaren krijgen de mogelijkheid om hun favoriete muziek te laten klinken door de straten van Schoonhoven. Boudewijn Zwart, beiaardier van het carillon van het stadhuis van Schoonhoven, heeft daartoe zijn enthousiaste medewerking verleend. Het idee ontstond bij enkele Schoonhovenaren, die het afgelopen zaterdag is opgevallen dat de beiaardier zijn muziekkeuze had aangepast aan deze bijzondere tijden van sociale en fysieke afstand en onzekerheid.

Daarom: Schoonhovenaren, heeft u een boodschap voor uw stadgenoten of wellicht voor een geliefde dat zich laat vangen in een muziekstuk: laat het Boudewijn Zwart weten via boudewijnzwart@gmail.com en onder vermelding van ‘ Schoonhoven’ .

Gewoon een lekker stukkie muziek voor u zelf en op een bijzondere wijze ten gehore gebracht mag natuurlijk ook.

Vandaag tussen 10.00 en 11.00 uur heeft Boudewijn Zwart voornamelijk lijdensmuziek gespeeld uit de Mattheus-Passion en Johannes Passion van Bach, omdat deze muziek nergens in Nederland in deze Coronatijd live kan worden uitgevoerd.

De week erop,  zaterdag 18 april, zelfde tijdstip, zal hij het verzoekprogramma spelen. De verzoeken mogen heel gevarieerd zijn, van populaire muziek tot klassieke muziek en geestelijke muziek. Als de verzoeken binnen zijn, maakt Boudewijn een lijst die dan bijvoorbeeld op de vrijdag ervoor bekend gemaakt kan worden.

Mocht dit initiatief gaan aanslaan, dan is het optie om het verzoekprogramma te gaan handhaven op in ieder geval de zaterdag en mogelijk uit te breiden naar de woensdagmiddagen (12 uur); dan speelt beiaardier Gideon Bodden.

Inmiddels is dit burgerinitiatief opgepikt door Pro Krimpenerwaard met het verzoek aan het College van B&W om initiatiefnemers en Boudewijn Zwart te ondersteunen bij de verdere uitvoering. Jammer dat we van het college nog geen reactie hebben mogen vernemen. Wij hebben namelijk ook gevraagd dit initiatief verder in de gemeente uit te rollen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.