Extreme overlast motoren – geen handhaving in het kader van de noodverordening

Waar was de burgemeester als uitvoerder van de noodverordening?

Pro Krimpenerwaard heeft van de inwoners vele e-mails en telefoontjes gekregen over de extreme overlast van de motoren. Een van de e-mails wordt hierna afgedrukt.

“Na Covid-19 wordt alles anders; niets zal meer zo zijn als daarvoor!!
Mooi, kunnen we dan ook iets doen aan die motorrecreanten, die bij mooi weer van zonsopkomst tot zonsondergang massaal de rust verstoren met hun gebrom, geknetter en gejank?
(en dat het liefst in grote groepen) Ze stinken ook nogal.
Deze mensen hebben, om mij onbekende redenen grote behoefte om de stilte te verstoren. Wat is dat? Macht, erotiek, ego?
Ik hoor liever vogels. Mijn voorstel: na Covid-19 alleen nog maar elektrische motoren. Om de motorrijder toch aan zijn gerief te laten komen wat betreft die herrie, bouwen we speakers in de integraalhelm, waar motorgejank uit komt. Gesynchroniseerd aan de gashendel heeft de berijder de illusie dat hij op zijn vroegere stink & lawaaimotor zit. Iedereen blij toch?”

Een ander heeft het over de TT aan de Lek. Grote groepen motorrijders (20/30/40) negeerden massaal de verbodsborden op de Lekdijk. Waar zijn de handhavers. Waarom heeft de burgemeester na dit extreme gedrag, op grond van de noodverordening,  de Lekdijk niet voor de motoren fysiek afgesloten. De politie is massaal gebeld, zonder enig vervolg.

Pro Krimpenerwaard heeft de burgemeester hierover een brief gestuurd. Wij eisen dat vanaf heden wordt gehandhaafd, zo niet dan gaan de inwoners handhaven. Het moet nu, na jaren van praten, afgelopen zijn. Pro Krimpenerwaard zal die verantwoordelijkheid, noodgedwongen, op zich nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.