Hotel & restaurant De Arendshoeve-Bergambacht-COVID Opvangcentrum Krimpenerwaard

Nederland staat voor de uitdagende opdracht om de uitbraak van het coronavirus het hoofd te bieden. Om besmetting en verdere verspreiding van COVID-19 (corona) te voorkomen, zijn er ingrijpende maatregelen nodig én goede voorzieningen. Daarom worden in heel Nederland COVID-centra worden geopend. Ook in de gemeente Krimpenerwaard.

Zorgorganisatie WelThuis heeft het initiatief genomen om Hotel & Restaurant De Arendshoeve in Bergambacht gereed te maken om cliënten besmet met het coronavirus op te vangen. Dit gebeurt in samenwerking met KW Horeca Participaties en in samenspraak met de gemeente. Burgermeester Cazemier zegt hierover: ‘’Het is fijn te merken dat in tijden van crisis inwoners en organisaties opstaan om met elkaar de juiste hulp te bieden aan mensen in nood”. Wethouder Sleeuwenhoek spreekt haar waardering uit voor de inzet van WelThuis en Hotel & restaurant De Arendshoeve om coronapatiënten een plaats te bieden; ‘’daarmee dragen wij met elkaar ons steentje bij om uitbraak van het virus het hoofd te bieden.”

De opening van De Arendshoeve als COVID Opvangcentrum staat gepland op donderdag 2 april. Vanaf dat moment zullen inwoners worden opgenomen die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Daarbij zal het met name gaan om kwetsbare ouderen uit de regio. In totaal zullen 34 bedden en voldoende personeel gereed staan voor de opvang en verzorging van coronapatiënten.

Pro Krimpenerwaard wil hier nogmaals uitspreken zeer veel waardering te hebben voor alle artsen, verpleegkundigen, mantelzorgers, ambtenaren en college die zich inzetten, al dan niet met gevaar voor eigen gezondheid, om de effecten van het coronavirus terug te dringen.
We zien hoe vakkenvullers, schoonmakers en eigenlijk alle mensen met essentiële beroepen bergen werk verzetten om de gemeente Krimpenerwaard draaiende te houden. Terecht krijgen zij onze waardering.
Er is ook pijn die niet zo zichtbaar is. Verdriet dat we niet zien, maar waarvan we allemaal voorbeelden kennen uit ons eigen leven.
Nog twee slotopmerkingen.
Gisteren, 31 maart vond de eerste digitale vergadering plaats van het Presidium. Daarin zitten de fractievoorzitters, burgemeester en griffier. Dit was een bijpraatsessie over het coronavirus en de gevolgen voor de gemeente. Dit was een zeer positieve bijeenkomst. Pro Krimpenerwaard heeft wel aangegeven dat het een gemiste kans is dat deze bijeenkomst niet werd uitgezonden om zo ook de inwoners bij te praten.
De noodverordening voor de gemeente Krimpenerwaard is aangescherpt.
Op basis van dit artikel is het verboden om sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. Het gaat dan om de locaties van vakantieparken, jachthavens, passantenplaatsen in andere havens, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) en sanitaire voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden. Naar het oordeel van de voorzitter bestaat binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden de dreiging dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht kan worden genomen, dan wel dat door het gemeenschappelijk gebruik contactbesmetting plaatsvindt.
Blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.