Gevolgen coronavirus gemeente Krimpenerwaard

Coronavirus gemeente Krimpenerwaard

Uit voorzorg en vanwege de opvolging van de actuele RIVM-richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus is besloten om de inloopavonden Verduurzamen en Schone energie in de gemeente Krimpenerwaard af te zeggen. Dit betekent dat de geplande avonden van 18,19, 25 en 26 maart en 1 april geen doorgang zullen vinden en tot nader orde worden uitgesteld.

Overige informatie over de voortgang van vergaderingen de komende tijd en uitgaande van de huidige situatie.

De raadsvergadering van komende dinsdag 17 maart gaat gewoon door.

Het gaat hier om een bijeenkomst van minder dan 100 mensen. We zullen inwoners via (sociale) media vragen niet te komen, maar de bijeenkomsten via de website of televisie te volgen; hun eventuele inbreng kunnen zij bijvoorbeeld per mail aanleveren.

Voor de andere BOB bijeenkomsten bekijken we per week hoe de situatie ervoor staat – wat er doorgaat of niet, en op welke manier. Op dit moment is immers nog niet te voorspellen hoe lang deze bijzondere situatie zal voortduren.

Burgemeester Cazemier: “Het kabinet heeft vanmiddag extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Deze maatregelen hebben grote consequenties hebben voor onze samenleving en de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard.

Toch roep hij op om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen. Dat is de beste manier om verspreiding van het virus tegen te gaan en te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

De gemeentelijke organisatie heeft zelf aanvullend de volgende maatregelen genomen:

  • Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis.
  • We doen er alles aan om onze diensten en producten zo goed mogelijk te blijven verlenen.
  • Het KCC blijft open en we blijven telefonisch bereikbaar. Wel vragen we inwoners als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten aan de balie uit te stellen.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen gaan niet door.
  • Overleggen en bijeenkomsten met minder dan 100 personen, georganiseerd door de gemeente, worden zo veel mogelijk beperkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.