De openingstijden Algerabrug worden vanaf 31 januari 2020 aangepast!

foto Eppo Notenboom – Algerabrug

De Algerabrug – een druk verkeerspunt waar automobilisten al jaren op foeteren – wordt eindelijk aangepakt. Ook met betrekking  tot de openingstijden van de brug voor de scheepvaart/plezierjachten met hoge masten.

Pro Krimpenerwaard heeft in de raadsvergadering van 11 september 2019 een motie ingediend om de Algerabrug meer open dan dicht te houden. Met name de pleziervaart met masten levert een probleem op. Wij willen met spoed dat het openen van de Algerabrug wordt herzien. Dagelijks ontstaan er met grote regelmaat files, omdat de brug openstaat voor een pleziervaartuig. Dit moet anders. Diverse inwoners hebben hierop positief gereageerd.

In de raadsvergadering is door het college een toezegging gedaan om deze zaak opnieuw aan te kaarten bij Rijkswaterstaat, de provincie en de nabuurgemeente.

In de nieuwsbrief van Rijkswaterstaat (bijgevoegd) wordt de bedientijd voor een drietal bruggen aangepast, waaronder de Algerabrug. Vanaf 31 januari 2020 wordt de aanvraagtijd voor bediening van de Algerabrug teruggebracht van 4 naar 2 uur van tevoren. Daarmee komt Rijkswaterstaat tegemoet aan de wens van de binnenvaartsector. Door het halveren van de aanmeldtijd hoopt Rijkswaterstaat dat schippers en verladers efficiënter werken.

Voor de Algerabrug gelden speciale bedientijden, omdat er met name in de ochtend- en avondspits veel verkeer over de brug gaat. Daarom kan er niet worden bediend tijdens de spitsuren in de ochtend (06.45-09.00 uur) en de avond (15.30-18.30 uur). Ook in de aanloop naar de spitsen toe, vroeg in de ochtend tussen 06.00 en 06.45 uur, maar ook net ná de avondspits tussen 18.30 en 20.00 uur, zijn openingen alleen op aanvraag mogelijk vanwege het veelvuldig gebruik van de brug door wegverkeer.

Pro Krimpenerwaard is blij met deze aanpassingen en bedankt het college voor zijn bijdrage. Mocht u toch nog problemen ervaren met de  Algerabrug dan horen wij dat graag.

De nieuwsbrief van Rijkswaterstaat: 2.18 Rijkswaterstaat, Aangepaste bedientijden Algerabrug.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.