Bizar: inloopavond van 11 maart in Ouderkerk over de energieplannen mogelijk afgelast!

huis-aan-huisfolder

De gemeente heeft een huis-aan-huisfolder verspreid om de inwoners van harte uit te nodigen om op een van de vijf geplande bijeenkomsten mee te praten over de energieplannen van de gemeente. Eindelijk zegt Pro Krimpenerwaard. Het wordt tijd om de inwoners bij de ingrijpende energiemaatregelen te betrekken. Wij hebben herhaalde malen tijdens de politieke werkgroepvergaderingen over de energietransitie opgeroepen deze in het openbaar plaats te laten vinden en de inwoners hierbij nadrukkelijk vanaf het begin te betrekken. Daar hadden de politieke partijen geen zin in. Dat zou later kunnen via de inloopbijeenkomsten. Uitgerekend de eerste inloopbijeenkomst op 11 maart in Ouderkerk a/d IJssel gaat onder druk van de SGP “waarschijnlijk” niet door.

De SGP heeft er moeite mee dat deze bijeenkomst plaatsvindt op Biddag en omdat er ‘s-avonds kerkdiensten zijn. Uit een e-mail hebben wij begrepen dat om die reden de eerste inloopavond wordt geschrapt.

Pro Krimpenerwaard heeft grote moeite met dit besluit, omdat:

1. De inloopbijeenkomsten vooral bedoeld zijn om de inwoners mee te laten praten over energiemaatregelen;

2. Er inderdaad geen rekening is gehouden met de Biddag en kerkgang, maar dat de inwoners hiervan niet de dupe mogen worden;

3. Er sprake moet zijn van scheiding van kerk en staat en de bijeenkomst dus door moet gaan, zoals gepland.

3. De politieke partijen zelf kunnen bepalen of ze een inloopbijeenkomst willen bijwonen;

4. Dat die inwoners uit Ouderkerk, evenals inwoners uit de andere kernen waar geen inloopbijeenkomst is, een van de vier andere inloopbijeenkomsten kunnen bijwonen

5. De gemeente bij een afgelasting om die reden een bestuurlijke flater slaat na op alle mogelijke manieren/kosten deze geplande inloopbijeenkomsten onder de aandacht te hebben gebracht bij de inwoners.

 

1 reactie op “Bizar: inloopavond van 11 maart in Ouderkerk over de energieplannen mogelijk afgelast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.