En nu aan de slag!

Pro Krimpenerwaard is mede-eiser en wij hebben van Urgenda in de klimaatzaak de volgende brief ontvangen.

Beste, lieve, mede-eisers,

Het is ons gelukt! We hebben na 7 jaar samen gewonnen. In 2012 startten we met een bijeenkomst in Nieuwspoort, in 2013 brachten we samen onze dagvaarding naar het oude gebouw van de Hoge Raad, we hadden een zitting en een uitspraak bij de rechtbank in 2015 en bij het hof in 2018. En dan nu, op de valreep van 2019, kwam dan het lang verwachte verlossende woord van de Hoge Raad: het cassatieberoep van de Staat werd verworpen en de Staat moet dit jaar, over heel 2020, vanaf het Nederlandse grondgebied 25% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. 

Velen van u waren er bij al die jaren. Dank daarvoor, want dat maakte de zaak zoveel sterker. Wij hebben niet stil gezeten en hebben van het 40puntenplan met oplossingen inmiddels al een 50puntenplan gemaakt. Wij willen dat weer in een boekje publiceren en breed versturen naar alle overheden, want het kan nog steeds, 25% in 2020! Dan zullen we wel samen in actie moeten komen, zowel de nationale als de lokale overheden, en alle 800 organisaties die 1 of meer maatregelen ondersteunen in het 50puntenplan. Samen kunnen we versnellen en doen wat de overheid alleen niet lukt.

We gaan dus door en we hopen dat u mee doet. Want: Samen sneller duurzaam!

Voor nu wensen we u een prachtig 2020 met veel actie en versnelling!

Namens het hele team,
Marjan Minnesma

PS Hier vindt u de uitspraak van de Hoge Raad. En bekijk hier het filmpje voor een korte sfeerimpressie van de definitieve uitspraak. Nog eens alles nalezen? Zie de Urgenda site.

Pro Krimpenerwaard stond vanaf het begin achter de inzet van Urgenda en wij feliciteren de actievoerders met het behaalde resultaat in het belang van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.