Plan aanleg wielerbaan Sportpark Weydehoeck Lekkerkerk

De politieke partijen hebben op 2 december de laatste versie van het plan voor de aanleg van de wielerbaan op Sportpark Weydehoeck Lekkerkerk van de stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) ontvangen. Dit document is de verwoording van de wensen en dromen van een groep inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Het zijn ‘Wielerclub De Waardrenner’ en ‘STV Lekstreek’ die al meerdere jaren bezig zijn om hun project van de grond te krijgen en hebben inmiddels hulp gekregen van andere verenigingen.

Zij zetten zich al vele jaren in voor een sportieve leefgemeenschap in de regio en zijn er van overtuigd dat, door verwezenlijking van dit project, de regio weer een flinke stap in de goede richting zal zetten naar een gezonder ‘sport’ klimaat. Tevens zal het zorgen voor een verbetering van de leefbaarheid van de gemeente. Ook zal de aankomende uitbreiding van het aantal huizen in de Krimpenerwaard de behoefte aan een breder sportaanbod verhogen.
Pro Krimpenerwaard vindt het een mooi burgerinitiatief, dat zorgvuldig besproken moet worden in de commissie en raad, nadat dit plan aan de raad is aangeboden. In het plan staat ook een financiële onderbouwing met als opvallend punt dat ook een financiële bijdrage van de gemeente is ingevuld. Dat is voorbarig. Tijdens de raadsvergadering van 10 december heb ik hierover duidelijkheid gevraagd aan wethouder Sleeuwenhoek. Zij zegt dat hierover geen toezeggingen zijn gedaan en dat hierover ook geen overleg heeft plaatsgevonden.
Pro Krimpenerwaard heeft dit punt betrokken bij de besluitvorming over het onderwerp “Over- en ondercapaciteit voetbalvelden”. In dat voorstel staat dat binnen die begroting budget wordt gezocht om andere sportinitiatieven financieel te kunnen ondersteunen. Een aantal voetbalverenigingen moet op termijn sportvelden afstoten. Ook bijvoorbeeld het trapveldje bij de voetbalvereniging FC Perkouw. Pro Krimpenerwaard herhaalt dat over de rug van de voetbalverenigingen geen nieuw sportbeleid wordt bekostigd.
Ieder burgerinitiatief wordt door ons positief  bekeken en moet met nieuw geld worden bekostigd. Wij sporen de initiatiefnemers aan om de plannen voor bespreking in te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.