Intimidatie en blokkade huis van raadslid van Rooy

Raadslid van Rooy kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag, 13-14 december, heel laat thuis en trof op de brug voor haar huis een gedode gedumpte kat aan. Die was daar kennelijk neer gegooid. De dader(s) dacht(en) kennelijk haar kat te pakken te hebben, die erg op deze kat lijkt. Zij moest meteen denken aan de doodsbedreiging die jager Coen Wouda, bestuurder van de Wild Beheer Combinatie Stolwijk, tijdens de commissievergadering d.d. 19 november 2019 van de Gemeente Krimpenerwaard aan haar adres had gedaan. Hij bedreigde haar door te zeggen dat Saskia “een katje uit Tilburg was dat afwijkend gedrag vertoonde waarvan het verstandig was die te neutraliseren”, ofwel uit te schakelen. De voorzitter (CU) van de vergadering greep ten onrechte niet in. De meeste commissie- en raadsleden en het College van B & W bulderden van het lachen toen deze doodsbedreiging over haar werd uitgestort.Coen Wouda richtte reeds eerder namens de jagers van de Wild Beheer Combinatie Stolwijk doodsbedreigingen aan haar adres in brieven en e-mails ter attentie van burgemeester Roel Cazemier en de raadsleden. Hij kondigde hierin o.a. aan dat jagers haar vroeg of laat kapot zouden schieten “omdat hun grens bereikt was”. Ze waren het namelijk beu dat zij de door hen gepleegde misstanden en strafbare feiten met dieren opspoorde en op camera vastlegde.

Ook was op de brug voor haar huis een kuilbaal van circa 3000 kg neergegooid die de toegang naar en van haar huis volledig blokkeerde. Daarbij waren de bandensporen van de dader(s) in het zand zichtbaar. Zij kon en kan dus niet haar huis verlaten, ook niet in geval van calamiteiten. Zij is tot en met heden gegijzeld in haar eigen huis, terwijl de Politie Krimpenerwaard voorbij rijdt (tot twee maal toe volgens omwonenden) en tot en met heden kennelijk geen actie heeft ondernomen.

Coen Wouda riep in brieven en e-mails aan de burgemeester en raadsleden namens de jagers op om haar een “gebiedsverbod” op te leggen om, ik citeer, “vreselijke escalaties”, namelijk het afschieten van ondergetekende door jagers, te voorkomen”. Pro Krimpenerwaard heeft hierover al schriftelijke vragen aan de burgemeester gesteld. Wij willen dat mevrouw van Rooy beschermd wordt tegen deze vuurgevaarlijke jagers.

Mevrouw van Rooy eist van de burgemeester dat hij een beveiligingsbedrijf gaat inhuren om haar bescherming te bieden, nu natuurlijk het excuus van de burgemeester weer zal zijn dat de Politie Krimpenerwaard de capaciteit niet heeft om haar huis en haar te beveiligen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Raadsleden rust op de burgemeester een verzwaarde plicht om de veiligheid van raadsleden te borgen en daarvoor adequate maatregelen te treffen. Die plicht heeft de burgemeester al maandenlang verzaakt.
Pro Krimpenerwaard pleit al geruime tijd voor de aanstelling van 2 Groene Domein Boa’s, die jagers tijdens het doden van dieren in het veld stelselmatig moet gaan controleren en die daarnaast ook tal van andere werkzaamheden kan gaan doen waarvoor de huidige Boa’s niet bevoegd zijn. Door het ontslaan van 2 overbodige wethouders, kan het geld hiervoor veel beter ten behoeve van de samenleving worden ingezet.
Mevrouw van Rooy schrijft dat jagers, boeren, loonwerkers, zwanenhaters en hun sympathisanten haar al jarenlang bedreigen, mishandelen, klem rijden, haar op grove wijze uitschelden en haar huis en auto bekogelen met zwanenembryo’s, zwaneneieren, kippeneieren, modder en motoroliesmeer. Zij schrijft dat zij afgelopen weken en dagen opnieuw meerdere malen fors bedreigd en mishandeld is door jagers, boeren en loonwerkers, waarbij meerdere malen drones op haar af werden gestuurd teneinde haar te intimideren en verwonden. En vorige week is onder andere geprobeerd haar te laten verongelukken door haar auto te saboteren.

Voor Pro Krimpenerwaard is de maat vol. In de vergadering van het Presidium van a.s. woensdag zullen wij deze zaak wederom aan de orde stellen. De burgemeester zal per direct handhaven moeten optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.