Lozen kankerverwekkende stoffen op de Lek

Het bedrijf KoreNet, gevestigd in Groot-Ammers, loost kankerverwekkende stoffen met toestemming van de provincie/Rijkswaterstaat op de Lek. Een groot gevaar voor de volksgezondheid. De provincie heeft hiervoor een vergunning afgegeven. De burgemeester is herhaalde malen gevraagd hiertegen actie te ondernemen. In eerste instantie vond hij het niet zijn taak. Later gaf hij, onder druk, het antwoord dat de gemeente het beroep van Oasen (zonder succes) tegen de provincie heeft gesteund om de vergunning in te trekken wegen het gevaar voor de volksgezondheid. De burgemeester heeft de gemeente hierover nooit geïnformeerd. De bescherming van de volksgezondheid is bij hem niet in goede handen. Dat was ook al bij de geitenhouder MooiMekkerland in Stolwijk aan de orde. Zelfs met gemeenschapsgeld wordt een illegaal bedrijf juridisch bijgestaan. Onbegrijpelijk., maar dat typeert de burgemeester, die het niet zo nauw neemt met uw belang.

Pro Krimpenerwaard vindt dat deze legale lozing van de kankerverwekkende stoffen op de Lek onmiddellijk moet stoppen. Wij vinden dat, als een bedrijf milieu vreemde stoffen maakt, je niet moet lozen. Dan moet je zorgen voor een goede verwerking, opvang en vernietiging. Het kost meer, het gaat altijd om geld, maar het kan wel! Wij hebben onze lessen toch wel geleerd in het verleden, zou je denken. De provincie en ook onze burgemeester niet!

Een en ander geldt ook voor het bedrijf Chemours.

Inmiddels wordt deze zaak landelijk nieuws.

In het tv-programma “De Hofbar” op NPO 2 – dinsdag om 22.45 uur wordt hieraan aandacht besteed. Dan wordt de legale lozing van kankerverwekkende stoffen op de Lek besproken. Pro Krimpenerwaard zal bij de uitzending aanwezig zijn. Het is niet uitgesloten dat meer zenders hieraan aandacht gaan besteden.

Tot slot vindt Pro Krimpenerwaard de opstelling van burgemeester Cazemier stuitend en een burgemeester van onze gemeente onwaardig. De volksgezondheid is bij hem niet in goede handen.

De gemeente heeft onlangs nog de rode kaart gekregen van de provincie voor het falende handhavingsbeleid. Dat is een stevig signaal dat er iets goed mis is in deze gemeente.

1 reactie op “Lozen kankerverwekkende stoffen op de Lek

  1. Als je er geen aandacht aan schenkt dan hoef je er ook niets aan te doen! Juist nu veel milieuzaken aan de orde zijn moet je alert zijn.
    Schaamteloze houding van deze VVD burgemeester. Krimpenerwaard verdient een betere vertegenwoordiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.