Update klimaatzaak

Beste mede-eisers, 

Goed nieuws over onze gezamenlijke actie voor het klimaat, de Klimaatzaak. Afgelopen vrijdag 13 september kwam het advies van de plv. procureur generaal Langemeijer en de advocaat generaal Wissink aan de Hoge Raad over de klimaatzaak.

Dit onafhankelijke juridisch advies beveelt aan dat de uitspraak van het gerechtshof in stand kan blijven. Dat betekent dat de Staat 25% CO2 moet reduceren in 2020 t.o.v.1990.
De adviseurs concludeerden dat de rechter rechtsbescherming moet bieden, ook in zaken tegen de overheid. De verplichtingen uit het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens (EVRM) dienen correct te worden nageleefd. Dit is een steuntje in de rug van Urgenda en voor u, de mede-eisers die al sinds 2012 met deze zaak bezig zijn.

Noteer de datum alvast in uw agenda!
De Hoge Raad heeft voorlopig de uitspraak bepaald op vrijdag 20 december in Den Haag. Zodra er meer bekend is over de definitieve datum en het tijdstip van de zitting stellen wij u weer op de hoogte. Deze laatste uitspraak wilt u vast niet missen.

Met vriendelijke groet,
Marjan Minnesma & Team

Dit is ook Pro Krimpenerwaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.