Extra raadsvergadering-oeververbinding

Op verzoek van Pro Krimpenerwaard en met de steun van de oppositiepartijen heeft de extra raadsvergadering op woensdag 11 september plaatsgevonden. De vergadering was noodzakelijk nadat wij kennis hadden genomen van het advies aan de minister d.d. 16 juli 2019 om de keuze voor een extra oeververbinding te laten vallen op Rotterdam Oost (Fijenoord-Kralingen) en niet op Ridderkerk-Krimpen a/d Lek. Pro Krimpenerwaard vindt dit een belangrijk onderwerp wat veel bij inwoners, ondernemers en bestuur heeft losgemaakt. Wij willen terugkijken op het gelopen proces en vooruit kijken “hoe nu verder”.  Bijgesloten treft u onze bijdrage aan. inbreng PK – 11092019 Het was helaas een tam debat. Verder was de negatieve en soms agressieve inbreng van VGBK richting Pro Krimpenerwaard en ook wel richting CDA opvallend.

De VGBK betichtte beide partijen van het verspreiden van fake nieuws. Hij doelde op de 10.000 woningen die aanvankelijk als gebiedsbod werden gepresenteerd om de oeververbinding binnen te halen. Natuurlijk weet de VGBK dat wethouder Boere dat heeft toegeven en daar later op terug is gekomen met een aangepast plan van 4.000 woningen, industrieterrein en infrastructuur. Dus pure onzin van die partij om zo de tegenpartijen in een kwaad daglicht te stellen.

De fractievoorzitter van de VGBK, Schoof, vond dat nog niet genoeg en zwaaide met een motie van Pro Krimpenerwaard d.d. 9 mei 2017, die nota bene was ingetrokken, waarin werd gepleit voor een toekomstige bereikbaarheid van de Krimpenerwaard vanuit een samenhangende visie op de Krimpenerwaard. In die discussie wees de toenmalige wethouder Neven e op dat het college met een notitie zou komen. Dat maakte deze motie overbodig. De heer Schoof suggereerde dat Pro Krimpenerwaard ook toen al voor een extra oeververbinding was en bleef dat herhalen. Op verzoek van Pro Krimpenerwaard weigerde  Schoof om die motie in zijn geheel voor te lezen in plaats van het voortdurend uitspreken van slechts 2 zinnen (die met opzet uit de context werden gehaald).  Hij noemde Pro Krimpenerwaard o.a. ongeloofwaardig en nog wat van die emotionele termen. De VGBK vergeet te vermelden dat de extra oeververbinding/MIRT toen nog niet speelde. Wilt u bij het zien van de VGBK raadsleden hen waarschuwen met lichtsignalen dat zij op de verkeerde politieke weg zijn beland.

Een ander punt was de melding van Pro Krimpenerwaard dat de lobby voor een extra oeververbinding al € 250.000 aan gemeenschapsgeld heeft gekost. De CU en VGBK vroegen aan Pro Krimpenerwaard om dit te onderbouwen. Wij zullen de onderliggende stukken nog aanleveren. Wethouder Boere antwoordde dat slechts € 55.000 was uitgegeven. Pro Krimpenerwaard werd daarop door deze partijen van alles verweten. Jammer dat zij niet kunnen wachten op onze onderbouwing, die is gebaseerd op informatie van het college.

Pro Krimpenerwaard heeft nog drie moties ingediend die door wethouder Boere zijn overgenomen. De wethouder deelt mee dat de hoge mastroute (pleziervaart met mast) wederom op de agenda staat in het overleg van de Algeracorridor waarin Krimpen a/d IJssel, Capelle en Rijkswaterstaat zitten. De wethouder zal ons op de hoogte houden en mogelijk ook aan dit overleg deelnemen. Het openzetten van de Algerabrug voor deze boten is niet meer van deze tijd. Ook zal de wethouder deelnemen aan het overleg Algeracorridor wat betreft de verkeersdoorstroming en de te nemen maatregelen. Stevige uitspraken zoals die in het verleden zijn gedaan, zoals geen cent naar de Algerabrug, zal de wethouder in het vervolg eerst met de raad bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.