Buiten de Veerpoort en de Veerdiensten

Mondelinge vragen voor het vragenhalfuurtje van de raadscommissie Ruimte en Financiën van 10 september 2019.

Buiten de Veerpoort

Pro Krimpenerwaard heeft op 26 juli 2019 schriftelijke Raadsvragen gesteld over het dossier Buiten de Veerpoort. Deze vragen zijn nog steeds niet beantwoord. De termijn is ruimschoots overschreden.

Aanvullend kan worden opgemerkt dat het wildparkeren (tussen de bloembakken) nog steeds plaatsvindt (zie foto) en de handhaving ontbreekt. Het aantal banken aan het water (bij het veer) is minimaal.

Ook is in april een deel van de oude brug die voor de Veerpoort onder het straatwerk lag, bij werkzaamheden ernstig beschadigd. Na het aanbrengen van een noodmaatregel is verder geen actie ondernomen.

Vragen:

  1. Pro Krimpenerwaard wil over deze kwestie en de toenemende kritiek uit de samenleving volledig worden geïnformeerd.
  2. Volgens de historicus Ouweneel (zie bijgesloten artikel in Het Kontakt) blundert het college en negeert het college deskundigen bij de aanpak Buiten de Veerpoort’. Graag een reactie.

Visie op de Veerdiensten

In de besluitenlijst van het college van 16 juli 2019 staat dat niet wordt ingestemd met de in de visie op de veerdiensten in de Krimpenerwaard opgenomen voorstellen voor extra ambtelijke inzet en een extra veerverbinding tussen Gouderak en Ouderkerk a/d IJssel.

Vragen:

  1. Graag een toelichting hierop en inzicht in de extra kosten.
  2. Is het college in dit dossier het bevoegde orgaan of de gemeenteraad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.