Verkeer rond scholen

Uit het Algemeen Dagblad van 24 augustus 2019.

“De verkeersveiligheid rondom scholen in Krimpenerwaard kan een stuk beter. Aangrenzende straten zijn vaak onoverzichtelijk, de omgeving is niet altijd aangeduid als schoolzone en er is een tekort aan parkeerruimte en veilige oversteekplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeentelijke Rekenkamercommissie.

De commissie heeft rond zes basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs een schouw gehouden om de verkeerssituatie te beoordelen. Daarnaast zijn er interviews afgenomen en hebben de onderzoekers een online enquĂȘte uitgezet om ook de beleving van de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Ouders en leerlingen geven een krappe voldoende. De scholen zelf zijn iets positiever gestemd.

Volgens voorzitter Karin Meijer van de commissie reageert de gemeente nu vooral achteraf op meldingen of incidenten. Dit gebeurt in de vorm van aanpassingen van de verkeerssituatie en controles. Het college krijgt het advies om actiever het gesprek aan te gaan met onderwijzend personeel, ouders en leerlingen om te bezien welke concrete maatregelen er nodig zijn.”

Pro Krimpenerwaard is blij met de uitkomst van dit onafhankelijk onderzoek. Regelmatig hebben wij hiervoor aandacht gevraagd, zoals het stellen van vele schriftelijke vragen, zonder enig resultaat. Ook in dit dossier is het college nalatig. Wij zullen in de commissie hiervoor wederom aandacht vragen en welke stappen het college op korte termijn gaat nemen om de verkeersveiligheid van de schoolkinderen te bevorderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.