Buiten de Veerpoort Schoonhoven

Buiten de Veerpoort Schoonhoven

Pro Krimpenerwaard krijgt de laatste tijd vragen over de trappen die zijn aangelegd in de omgeving van Buiten de Veerpoort te Schoonhoven. Ook het openbare toilet (gratis volgens de overeenkomst) met Cafetaria Brasserie Buiten de Veerpoort voldoet niet aan de regels. De gratis watertapkraan is na jaren van discussie, aangezwengeld door Pro Krimpenerwaard, nog steeds niet geplaatst. Wethouder Boere (VVD) wil eerst weten of de eigenaar van Cafetaria Brasserie Buiten de Veerpoort dat een goed idee vindt. Er is een steenmassa gemaakt met een bouwhek eromheen ter voorkoming van parkeren. Het hele versteende plan vormt een hitte plek aan de Lek. Het lijkt Pro Krimpenerwaard verstandig om een aantal forse bomen te planten die voor verkoeling  en uitstraling zorgt. Deskundigen verwachten dat het aantal extreme warme dagen zullen toenemen. Wees daarop dan voorbereid.

Vragen

  1. Op welke wijze wordt rekening gehouden met de mindervaliden?
  2. Wanneer wordt de gesloten overeenkomst met de gemeente over het gratis openbaar toilet aangepast aan een echte invalidentoilet en wordt gratis ook echt gratis?
  3. Wanneer wordt de openbare waterkraan geplaatst?
  4. Wat is de bedoeling van de steenmassa met bouwhek eromheen?
  5. Is het college voornemens om een aantal forse bomen te planten in het versteende “terras”? Zo nee, waarom niet?

 

1 reactie op “Buiten de Veerpoort Schoonhoven

  1. Inderdaad een steenmassa! Symboliek voor de koele zakelijkheid waarmee deze gemeente met zijn inwoners omgaat. Terwijl de burger wordt aangemoedigd om minder te bestraten geeft de gemeente hiermee het verkeerde signaal af. Het wordt in ieder geval groener als er allemaal onkruid tussen de voegen gaat groeien. De lichtjes naar de veerpoort geven mij de indruk een kermisattractie binnen te lopen. Smaken verschillen maar net zo als de plaatsing van het nieuwe cafetaria vind ik dit de tweede grote misser! Verspilling van gemeenschapsgeld. Het historisch aanzicht van Schoonhoven is m.i. verpest als je vanaf de pont komt. Bomen planten is een goed idee maar het duurt vele jaren voordat een boom tot een volwaardige boom is uitgegroeid. Nee gemeente Krimpenerwaard, u staat ver van de burger af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.