extra raadsvergadering over de oeververbinding en Algeracorridor

Het verzoek van Pro Krimpenerwaard voor een extra raadsvergadering op grond van artikel 17 van de Gemeentewet over het onderwerp “extra oeververbinding” heeft er toe geleid dat die vergadering op woensdagavond 11 september plaatsvindt. Het kan helaas niet eerder, omdat wethouder Boere van 10 augustus tot 8 september afwezig is.

Dan zal wethouder Boere (VVD) verantwoording moeten afleggen over haar beleid. Springen op een rijdende trein, zoals zij dat zelf zegt, is nooit verantwoord, dat weet zelfs een kind. Dan is de kans groot dat je er afvalt met alle gevolgen van dien. Conclusie: nooit op rijdende treinen springen. Rustig vooraf de gevolgen van zo’n ingrijpend plan in kaart brengen en alle inwoners en bedrijven bij het proces betrekken. Het was zelfs te veel gevraagd om de vastgestelde visie voor de Krimpenerwaard als basis te gebruiken.

Ook zal het gebiedsbod van aanvankelijk 10.000 woningen en daarna afgezwakt naar 4000 woningen voor de periode 2030-2050 besproken moeten worden.  De Algerabrug komt dan ook aan de orde.

Tot slot de bijgevoegde foto. Wethouder Ria Boere overhandigt Floor Vermeulen en Adri Bom, gedeputeerden van Zuid Holland – symbolisch – een heel pakket maatregelen die kunnen bijdragen aan de oplossing van de problematiek rond de Algeracorridor. Daarbij moet worden opgemerkt dat de wethouder zonder enig vooroverleg met de raad al toezegt geen financiële bijdrage te zullen leveren. Alleen wat eisen die de regiogemeenten moeten uitvoeren. Wederom geen slimme zet. Deze bestuurder maakt meer kapot dan goed is voor de gemeente.

1 reactie op “extra raadsvergadering over de oeververbinding en Algeracorridor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.