reacties op standpunt college over MooiMekkerland

Eerste reactie: “Dit is een schoolvoorbeeld van een open wond die halfzachte bestuurders aanrichten door hun eigen wetten en regels toe te passen. Het gemekker over Mekkerland kent geen grenzen. Elke ondernemer heeft te maken met een ondernemersrisico en dat is des te groter als je je op het illegale pad begeeft. De druk van  geldschieters: idem dito. De rechtschapen burger kijkt hier met weerzin naar en vreest dat men gemeenschapsgeld verknoeit. Walgelijk! Bestuurders die mooie woorden in de publiciteit brengen maar daar  niet naar handelen schijnen andere doelen te dienen dan waar ze voor aangesteld zijn. Het furieus reageren van het college bevestigt dat achterdocht  gegrond is. Sterkte met het bestrijden van dit waanzinnige beleid”.

Een andere reactie: ” Ik ga mij niet meer inzetten voor zaken binnen de gemeente Krimpenerwaard. Ik zou willen, dat ik me er überhaupt nooit in verdiept had. Ik erger me groen en geel aan de onprofessionaliteit en het gebrek aan arbeidsethos en fatsoen van B&W en veel raadsleden. In het Kontakt las ik dat mevrouw Boere “moe” wordt van mensen die tegen bomenkap zijn. Geen enkel respect toont ze daarmee, geen inlevingsvermogen naar de burger. Zij maakt de gemeente Krimpenerwaard kapot. Afgelopen maandag ben ik in de spits vanuit Amsterdam naar huis gereden. Alles ging prima, totdat je de N210 op komt. Van Lopik naar Bergambacht duurde 3 kwartier. Ongelofelijk dat er geen grootschalig verkeersonderzoek in de gehele Krimpenerwaard komt voordat er besloten wordt alles vol te bouwen.

Als ik de feiten op tafel leg bij vrienden en familie krijg ik alleen maar ongeloof als reactie. Zo’n mooie leefomgeving wordt door een paar hersenloze (en waarschijnlijk niet zuivere) wethouders om zeep geholpen. Het is zó jammer, dat de meeste mensen zich niet interesseren voor lokale politiek, anders was het snel afgelopen met types als Vente, De Wit en Boere.

Vrijdag las ik een artikel in het AD over Mooimekkerland en de wil van dit college een recidivist te belonen met legalisatie.

Ik wil nog iets met je delen. Een paar weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik eens gaan verifiëren of die geiten inderdaad ingeënt zijn tegen Q-koorts.

In een commissievergadering meldde Jan Dekker dat Verhoef zijn geiten zelfs heeft ingeënt tegen Q-koorts alsof dat een gunst was aan omwonenden. Hij is dat echter wettelijk verplicht. Aangezien Verhoef het niet zo nauw neemt met de wet- en regelgeving ben ik gaan kijken of dat werkelijk zo is, dat hij zijn geiten heeft ingeënt.

Via de NVWA ben ik terechtgekomen bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Ik sprak daar een dame die kon zien of de geiten wel of niet zijn ingeënt tegen Q koorts, maar ze mocht mij dat niet vertellen i.v.m. de privacywet.

Dus wie zegt dat die geiten daadwerkelijk zijn ingeënt? Hebben raadsleden papieren gezien, begrijpen ze die ook? of vertrouwen ze op Verhoef zelf?

Het lijkt mij zaak, dat er goed gekeken wordt of die geiten daadwerkelijk allemaal zijn ingeënt.

Ik ben benieuwd waaraan de bewering, dat ze ingeënt zijn, gestaafd kan worden.

Succes met je verdere strijd voor de burgers en dieren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.