De politiek met een zwart randje!

In het Algemeen Dagblad van 5 april 2019 staat het artikel “Raad wil verbod op varend ontgassen op Lek en IJssel”. De raad van Krimpenerwaard wil dat er een einde komt aan het lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaartschippers op de Lek en de IJssel.
VVD-raadslid Marco Oudshoorn heeft het college in een motie opgeroepen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te lobbyen voor een verbod op varend ontgassen. Als een schip gelost heeft, blijven er resten achter in de laadruimte en leidingen. Voordat er nieuwe lading ingenomen kan worden, moeten die eruit. Dat doen schippers door deze in de buitenlucht te blazen. ,,De dampen zijn in veel gevallen schadelijk voor het milieu en de volksgezondheid”, zegt Oudshoorn.
De brandweer in Schoonhoven zou geregeld uitrukken, omdat er een indringende stank wordt gemeld”, aldus Oudshoorn.

De achtergrond van dit verhaal laat een heel ander verhaal zien en dat wil Pro Krimpenerwaard u graag uitleggen.

De VVD bij monde van de heer Oudshoorn heeft de verslaggever van het Algemeen Dagblad via een aantal Twitterberichten onder druk gezet. Een aantal citaten:”Alles van Pro Krimpenerwaard haalt het AD Groene Hart”; De media neem ik niet op de korrel. Alleen jou. Goede journalistiek  is waarheidsgetrouw en nauwgezet, ONPARTIJDIG, controleerbaar en fair. Zij laat zich toetsen, gaat op open wijze om met opmerkingen, reacties en klachten. Overweeg het eens”. “Ik ben abonnee op het AD-Groene Hart en lees die krant graag en ik vind dat jouw berichtgeving, want jij bent degene die de politieke berichtgeving vanuit de Krimpenerwaard verzorgt, beter kan.”

Deze zaak is uitgebreid in een besloten vergadering besproken. De VVD probeert de journalist met deze persoonlijke aanvallen te beïnvloeden om meer aandacht aan de lokale VVD te besteden. De burgemeester zou de VVD ter verantwoording moeten roepen! Onlangs was zelfs nog een integriteitsavond georganiseerd.

Het vervolg is het artikel over het ontgassen dat als initiatief van de VVD wordt gepresenteerd. Het is terecht dat in de raadsvergadering van 2 april de SGP fel uithaalt naar de VVD over deze motie. Die motie was namelijk op 13 november 2018 door Pro Krimpenerwaard al ingediend. De coalitie inclusief de VVD heeft toen tegengestemd. De VVD burgemeester was ook niet van plan uitvoering te geven aan die motie, omdat de verantwoordelijkheid ligt bij de provincie en ministerie. De door de VVD overgeschreven motie van Pro Krimpenerwaard wordt nu wel door de burgemeester uitgevoerd, want ook de gemeente Rotterdam doet mee. Niet een erg sterk verhaal vindt Pro Krimpenerwaard. De sfeer wordt er niet beter op door het jatwerk van de VVD en, nog erger, het op de man spelen van de journalist.

Natuurlijk heeft pro Krimpenerwaard ook voor deze motie gestemd, want we zitter er voor de inwoners om ons werk zo goed mogelijk te doen, los van het verwijtbaar optreden van de VVD.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.