misstanden jagers in het buitengebied

Pro Krimpenerwaard stelt vragen aan de burgemeester, als hoofd van de politie, over de dreigende situatie afgelopen zaterdag voor wandelaars in het buitengebied. Ongeacht de afzender voelt Pro Krimpenerwaard zich verplicht te onderzoeken wat zich precies op die dag heeft afgespeeld en welke actie(s) de burgemeester heeft ondernomen om de veiligheid in het buitengebied te garanderen.

Toelichting:

Hierna wordt samenvattend de brief van mevrouw van Rooy weergegeven.

“Aan de stroom misstanden met betrekking tot de jagers komt werkelijk geen einde. Afgelopen zaterdag, 23 maart 2019, zijn een wandelaarster en ondergetekende door drie jagers, allen onherkenbaar door bivakmutsen en militaire camouflage gezichtsbedekkende kleding, op de Gouderakse Tiendweg in Gouderak beschoten (de hagel vloog tussen haar en mij door, tegen het hek aan waarachter ik stond, de sloot in en over het wegdek van de Gouderakse Tiendweg heen) waarbij wij gedood en/of levensgevaarlijk gewond hadden kunnen worden. Het leek wel of we in Syrie door IS strijders beschoten werden, in plaats van in het NNN-netwerk van de Krimpenerwaard. Ik ben inmiddels zover dat ik niet eens meer 112 bel als mijn leven door jagers gevaar loopt, omdat de Politie Krimpenerwaard toch niet op mijn meldingen reageert dan wel veel te laat reageert als de mishandelaars en/of bedreigers zich al uit de voeten hebben gemaakt. Maar de wandelaarster had kennelijk daarna 112 gebeld. En later berichtte een andere wandelaarster mij evenzo dat zij de politie had gebeld, omdat een jager haar had geïntimideerd en met zijn auto de weg had geblokkeerd toen zij een foto van hem had gemaakt (waarbij ik dus zelf niet ter plaatse was, dus het gebeurt ook in mijn afwezigheid!) terwijl hij in de boezem (kwetsbaar natuurgebied van ZHL, verboden toegang) met circa 20 jagers, met hulp van boswachters van het ZHL (!!!!), ganzenouders van het nest aan het schieten waren waarbij de reddeloze kuikens zonder ouders achter bleven. Circa naar schatting 150 jagers hebben afgelopen zaterdag vanaf 6 uur tot en met de late namiddag uuuuurenlang in de hele Krimpenerwaard huisgehouden, ik kreeg circa 10 meldingen tegelijk van verschillende burgers op verschillende locaties in de Krimpenerwaard over verschillende troepen jagers, waarbij burgers mij appten “het lijkt wel oorlog hier!” De weidevogels werden daarbij schreeuwend en in paniek van hun nesten verjaagd door schietende jagers en hordes loslopende honden, nota bene in boezems en weilanden van het ZHL waarbij borden “kwetsbaar natuurgebied, verboden toegang” stonden. Het was voor mij onbegonnen werk om in mijn eentje alle meldingen bij te benen, en daarnaast was ik echt doodziek en had hoge koorts.

De wandelaarsters en ik hadden deze keer geluk, want kennelijk had de melding van beide wandelaarsters de politie Gouda bereikt, die met twee wagens uitrukten. De politie heeft helaas de circa 6 jagerswagens vol gestapeld met gedode ganzen niet willen/kunnen

controleren. De agenten hebben mij aangeraden aangifte tegen de jagers te gaan doen. De jagers kwamen o.a. uit Vlaardingen, Sassenheim en Amsterdam.

Het is de derde keer dat ik afgelopen periode op film heb kunnen vastleggen dat jagers lukraak dwars over de openbare weg in de Krimpenerwaard heen schieten waar zich op dat moment burgers (waaronder ikzelf) bevinden, dat volstrekt onacceptabel en levensgevaarlijk is en waarover ik al maanden geleden de afdeling Bijzondere Wetten van de Korpschef Den Haag heb gemaild.”

Wij hebben hierbij de volgende vragen

  1. Is de burgemeester, als hoofd van de politie, op de hoogte van de door mevrouw van Rooy geschetste situatie op zaterdag 23 maart 2019?
  2. Kan de burgemeester ons precies informeren wat er op die zaterdag heeft plaatsgevonden?
  3. Welke actie heeft de burgemeester ondernomen?
  4. Is de burgemeester, al dan niet in overleg met de provincie, voornemens om deze wantoestanden serieus aan te pakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.